16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSuplimentare de fonduri pentru sanatate

Suplimentare de fonduri pentru sanatate

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a solicitat o rectificare a bugetului cu peste 40 de milioane lei. "Consider extrem de motivata suplimentarea de fonduri cu aceasta suma, avand in vedere ca, pana in prezent, managerii unitatilor sanitare au facut o treaba foarte buna", a declarat Liviu Mocanu, directorul CJAS. Acesta a adaugat ca la Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol si Sanatoriul din Mangalia au fost supuse unui program amplu de reabilitare, in urma caruia s-au obtinut rezultate excelente. Cele doua institutii vor mai primi in total 14 milioane lei, avand in vedere ca au obtinut contracte bune si sunt ocupate intr-o proportie mare. "Managerii au reusit in 6-7 luni sa faca aici ceea ce altii nu au putut face in 20 de ani. Baza de tratament din Techirghiol era o rusine pana a fi supusa acestor lucrari", a spus directorul CJAS. Suma de 4 milioane a fost solicitata pentru societatea care va asigura transportul medical. Pentru spitale se asteapta aprobarea sumei de 11,5 milioane. Liviu Mocanu a spus ca unitatile sanitare din Eforie N, S si din Palazu au ramas in urma cu renovarile, insa restul au respectat etapele lucrarilor.
Sistem informatizat
Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate asteapta aprobarea pentru introducerea unui sistem de monitorizare a bolilor oncologice si dializa. Programul va presupune informatizarea datelor cu privire la aceste afectiuni. Directorul CJAS a declarat ca o evidenta precisa a bolnavilor va veni in ajutorul medicilor care vor sti cat se consuma si de cate fonduri au nevoie. Ca in cazul diabeticilor, este important sa fie cunoscut numarul de pacienti.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă