6.8 C
București
vineri, 15 noiembrie 2024
AcasăSpecialREȚETĂ: Supă cremă de ceapă

REȚETĂ: Supă cremă de ceapă

Supa cremă de ceapă este renumită în bucătăria franceză. Este o supă sănătoasă și aromată, cu ingrediente la îndemână și simplu de preparat.

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 1kg ceapă (tăiată în felii subțiri)
  • doi căței de usturoi (tocați)
  • 1l stoc de vită
  • 100ml vin alb
  • sare și piper
  • pătrunjel

Mod de preparare

Topește untul într-o tigaie și adaugă ceapa și usturoiul. Lasă la foc mic timp de 30 de minute, până ceapa își schimbă culoarea.

Adaugă vinul alb și stocul de vită și pune totul la fiert timp de 10-15 minute.

Adaugă sare si piper după gust.

Mod de servire

Supa se servește cu crutoane și pătrunjel.

Cele mai citite

Meseriile bine plătite care atrag tot mai mulți români: Opțiuni sigure și profitabile

Deficitul de personal calificat pe piața muncii din România a transformat meseriile precum electrician, instalator, bucătar sau mecanic în opțiuni extrem de atractive, atât...

Polonia a comandat 52 de drone de supraveghere FlyEye

Polonia a comandat 52 de drone de supraveghere FlyEye într-un contract în valoare de 100 milioane de zloți (aproximativ 24,49 milioane de dolari), anunțând...

Economia României accelerează în T3, dar rămâne sub așteptări: PIB-ul crește cu 1,1%

Economia românească a înregistrat o creștere de 1,1% în trimestrul al treilea al anului 2024, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS)....
Ultima oră
Pe aceeași temă