3.7 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăSpecial"Sunt atat de pesimist incat mi-am numit casa de productie Post Mortem!"

„Sunt atat de pesimist incat mi-am numit casa de productie Post Mortem!”

Fiul lui Gérard Depardieu a murit luni, la Paris, din cauza unei pneumonii severe.

 

Actorul, de 37 de ani, a filmat in ultimele saptamani in Romania pentru productia "Copilaria lui Icar". Potrivit presei franceze, boala ar fi fost contractata inca din timpul filmarilor. "Guillaume Depardieu a fost repatriat de urgenta duminica, intr-o stare grava", a declarat pentru AFP avocatul sau, Jean-Yves Lienard. Acelasi lucru este afirmat si de Artmedia, agentul actorului, care spune ca "a contractat un virus care a provocat o pneumonie galopanta".

"Spunea ca se simte rau din cauza problemelor sale anterioare, diabet si peritonita"
"A tinut sa faca acest film si a dat tot ce putea. Vineri seara, era tot un zambet la petrecerea de final a filmarilor la care a participat toata echipa", a declarat, ieri, unul dintre producatorii filmului pentru postul de radio francez Europe1.
Pentru ca a acuzat probleme respiratorii, actorul a fost internat sambata la Bucuresti si trimis de urgenta in Franta duminica.
Producatorul filmului a mai adaugat ca actorul a participat la filmari "ca un adevarat erou". "Spunea ca se simte rau din cauza problemelor sale anterioare, diabet si peritonita, si i-au fost trimise medicamente din Franta in timpul filmarilor."

Medicii spitalului din Garches, o suburbie a Parisului, acolo unde a fost internat duminica seara, au confirmat faptul ca decesul a survenit in urma unei infectii puternice la plamani. Moartea lui Guillaume Depardieu a survenit la ora locala 2.00, din cauza "unei infectii la plamani contractate in oras", a precizat, la randul sau, pentru AFP, reprezentantul Assistance Publique des Hospitaux de Paris (APHP).
Tot avocatul Jean-Yves Lienard a relatat pentru Associated Press ca a fost sunat duminica de mama lui, Elisabeth Depardieu, si l-a anuntat ca Guillaume este foarte bolnav si ca a facut o boala pulmonara in Romania.
Lumea artistica franceza este bulversata. L-au omagiat Christine Albanel, ministrul Culturii, Marc-Oliver Fogiel, coautor al volumului biografic "Tout donner", actori si regizori care au lucrat de-a lungul timpului cu acest "tanar plin de stralucire", de "o valoare monumentala", a carui moarte fulgeratoare a fost comparata cu cea a lui James Dean sau a lui Heath Ledger.
Pana la inchiderea editiei, producatorii romani nu au putut fi contactati.

Cunostea Romania de aproape zece ani
Guillaume Depardieu a filmat cateva saptamani in Romania, pentru "Copilaria lui Icar" (coproductie Franta-Romania-Elvetia), in regia lui Alexandru Iordachescu. Pentru Iordachescu filmul reprezinta debutul sau in lungmetraj, dupa ce a realizat scurtmetrajul "Andreea si tramvaiul". In rolurile principale apar Guillaume Depardieu si Alysson Paradis, sora cantaretei Vanesa Paradis.
Guillaume Depardieu venise in Romania insotit de sotie si de fiul sau adoptiv. Fire boema, actorul a respins oferta romanilor de a locui la un hotel pe timpul filmarilor, preferand rulota sa. I-a placut rolul din "Copilaria lui Icar", rupt parca din biografia sa: un personaj caruia i s-a amputat piciorul tot in 2003 in urma unui accident si a unei infectii cu un stafilococ.

Ii placea Romania, pe care o descoperise in timpul filmarilor pentru "Cyrano de Bergerac", in 1989, si apoi in 2005, cand a filmat aici pentru seria "Les Roi Maudit".
Tinerete rebela: viteza excesiva, violenta, droguri, alcool si relatii tensionate cu tatal.
Fiul rebel al actorului Gérard Depardieu si fratele actritei Julie Depardieu are 20 de roluri la activ si un album muzical in pregatire, pe care spera sa-l poata lansa in primavara. Guillaume Depardieu a luptat multi ani pentru a scapa de faima tatalui. Relatiile sale cu Gérard Depardieu au fost mereu incordate.
A avut o tinerete marcata de incidente cauzate de viteza excesiva, violenta, droguri, alcool si in cele din urma inchisoare. De fapt, a fost condamnat de mai multe ori la inchisoare cu suspendare, fiind obligat sa urmeze o cura de dezintoxicare. In 2003, si-a pierdut piciorul drept din cauza unei infectii contractate in spital, unde fusese internat dupa un violent accident de motocicleta si supus la 17 interventii chirurgicale. Despre toate acestea a vorbit in jurnalul sau, "Tout Donner", publicat in 2004.

In interviuri povestea detasat despre viata lui si despre relatia cu tatal sau. Spunea ca s-a nascut si a trait intr-o suburbie vesela si saraca, brusc imbogatita dupa ce tatal sau a cunoscut succesul si a inceput sa dispara din viata familiei. Nu tinea legatura nici cu tatal, nici cu sora lui. Ii placea sa cante, a incercat aventura in timpul razboiului din Bosnia, il fascinau armele, se gandea sa candideze la presedintia Frantei pentru ca era dezamagit de Sarkozy si iubea libertatea, mobilitatea. Cu toate acestea suferea de depresii si se izola. In urma cu doi ani, declara in presa franceza: "Sunt atat de pesimist incat mi-am numit casa de productie Post Mortem!".
Printre filmele in care a jucat Guillaume Depardieu se numara "Ne touchez pas la hache" (2007), "Mizerabilii" (2001), "Contele de Monte-Cristo" (1998), "Pola X" (1999), "Toate diminetile lumii" (1992).
Guillaume Depardieu a castigat, in 1996, pentru rolul din "Les Apprentis", Premiul César pentru cel mai promitator actor, distinctie la care mai obtinuse doua nominalizari anterior. Palmaresul sau include si Premiul "Jean Gabin", obtinut in acelasi an, precum si Premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de film de la Gijón, Spania, in 1999, pentru "Pola X".

ULTIMUL FILM
» Manipulare genetica
Coproductia "Copilaria lui Icar" vorbeste despre manipularea genetica, urmarind dilema unui judecator, devenit incomplet fizic in urma unui accident, de a accepta sau refuza targul oferit de o companie care vrea sa scoata pe piata un medicament pentru incetinirea imbatranirii.  S-a turnat la sanatoriul Ana Aslan, la Facultatea de Medicina si la Mogosoaia. Filmului "Copilaria lui Icar" i s-a alocat un buget de 1,2 milioane de euro, declara regizorul intr-un interviu, castigand finantare si de la CNC-ul romanesc si de la cel elvetian. Astfel: 19% din bugetul total al filmului a fost acoperit de CNC-ul romanesc (adica 780.000 lei); 1,5% din buget a fost obtinut de la agentii de publicitate si media romanesti – cazul agentiei Zenith; in Elvetia, echivalentul CNC-ului de la noi a finantat proiectul cu 270.000 euro. Orasul Geneva a alocat 100.000 de euro, iar un distribuitor francez va finanta postproductia.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă: Am votat pentru acel candidat care poate să reprezinte valori ale democrației românești

Președintele PNL, Nicolae Ciucă  a votat în comuna Balotești, la alegerile prezidențiale Nicolae Ciucă a ajuns la ora 8 la o secție de votare din...

România votează: 18 milioane de cetățeni înscriși pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie

Actualizările sunt gestionate de primari sau de persoane desemnate prin dispoziție legală Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că numărul total al alegătorilor înscriși în...

Prezența la urne în primul tur al alegerilor prezidențiale: BEC publică date la anumite intervale

Conform deciziei BEC, informații despre prezența votului vor fi prezentate public astfel: Ora 9:30 – pentru situația de la ora 9:00; Ora 15:30 – pentru situația...
Ultima oră
Pe aceeași temă