23.2 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialSuceava: Bărbat mort după ce a coborât să recupereze o minge dintr-o...

Suceava: Bărbat mort după ce a coborât să recupereze o minge dintr-o fântână

Un tânăr de 31 de ani din Dumbrăveni şi-a pierdut viaţa, duminică, căzând într-o fântână adâncă de 15 metri. Pompierii au intervenit imediat după ce au fost anunţaţi însă nu au reuşit să scoată corpul bărbatului din tubul cu un diametru de doar 80 de centimetri decât după mai bine de o oră de eforturi.

În ciuda manevrelor de resuscitare, omul nu a mai putut fi readus la viaţă. Sorin Bursuc, viceprimarul comunei Dumbrăveni, prezent la faţa locului, a explicat în ce fel s-a produs tragedia.

Adrian Galan, de 31 de ani, era în vizită la familia Iacob din localitate. Cinstiseră câte un păhărel – două iar la un moment dat, băiatul gazdei, în vârstă de 10 ani, i-a spus acestuia că a scăpat o minge în fântână, acum o săptămână întrebându-l cum o poate scoate. Copilul ştia că Galan participase la construcţia fântânii din curtea familiei Iacob, în urmă cu doi – trei ani. Bărbatul s-a oferit imediat să rezolve problema, anunţând că va coborâ în fântână, să scoată mingea.

„Nu şi-a luat niciun fel de măsură de siguranţă, mizând pe faptul că, fântânar fiind, a urcat şi a coborât de nenumărate ori pe o simplă frânghie până în adâncul pământului. În plus, diametrul tubului era de doar 80 de centimetri, ceea ce înseamnă că se putea sprijini de pereţii fântânii cu picioarele”, a explicat viceprimarul Bursuc.

Adrian Galan a coborât pe frânghie până la nivelul apei, la 11 metri sub nivelul solului, a recuperat mingea copilului, a aruncat-o afară şi a început urcuşul. Cu trei metri înainte de a ajunge la suprafaţă s-a întâmplat nenorocirea. Tânărul a scăpat frânghia, nu a mai reuşit să se ţină nici de ghizdurile de beton ale fântânii şi s-a prăbuşit în gol. În prăbuşire s-a lovit cu capul de betonul dimprejur şi a căzut în apa adâncă de circa patru metri.

Pompierii, SMURD – ul şi Ambulanţa au fost imediat anunţaţi de familia Iacob care stătea roată împrejurul fântânii, aşteptând ieşirea prietenului lor din gaură şi au fost martori la tragedie. Chiar dacă au ajuns în scurtă vreme la locul accidentului, Adrian Galan nu a mai putut fi salvat.

Tânărul de 31 de ani era divorţat şi provenea dintr-o familie cu posibilităţi modeste. Corpul neînsufleţit al acestuia a fost preluat de Serviciul de medicină legală care va stabili care a fost cauza exactă a decesului.

Cele mai citite

Neil Lennon, încă afectat de experiența din România: „Incredibil de neprofesionist”

Neil Lennon, fostul antrenor al Rapidului, încă resimte modul în care a fost tratat în România, după despărțirea de clubul giuleștean, și își dorește...

Metoda folosită de o femeie pentru a scăpa de un violator

O femeie din Iași a reușit să scape din mâinile unui atacator de 21 de ani, care a pătruns în casa ei cu intenția...

Contract de lux pentru Rodri! Manchester City nu vrea să-l lase pe spaniol la Real Madrid

Rodri, mijlocașul central al Manchester City, este ținta principală a celor de la Real Madrid, dar campionii Europei sunt pregătiți să contracareze cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă