16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSuburbiile oraselor din Bistrita-Nasaud vor fi declarate sate

Suburbiile oraselor din Bistrita-Nasaud vor fi declarate sate

Primariile oraselor Nasaud, Beclean si Sangeorz-Bai (judetul Bistrita-Nasaud) intentioneaza sa schimbe statutul suburbiilor din zone urbane in rurale. Scopul este acela de a putea accesa programe pentru dezvoltarea zonelor rurale, mai ales ca aceste cartiere au mai degraba aspectul unor sate. Ideea a fost lansata de secretarul de stat Ioan Andreica de la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT).
Oficialul i-a sfatuit pe primarii celor trei orase sa ceara consiliilor locale sa adopte hotarari prin care cartierele respective sa fie declarate zone cu caracter rural pentru a putea accesa programele de dezvoltare aferente acestora. Pana acum, insa, doar Primaria Nasaud a declarat zona rurala cartierul Lusca pentru a obtine fonduri necesare amenajarii unor drumuri. Orasul Beclean are si el un cartier similar, Figa, in timp ce la Sangeorz-Bai este cartierul Cormaia, toate avand regim urban, insa nivel de dezvoltare rural.
Pentru a putea accesa programe de finantare, secretarul de stat i-a sfatuit pe primari sa apeleze la ajutorul unor firme de proiectare „care nu au altceva de facut decat sa urmareasca ce programe noi apar”. De mentionat ca mai multe suburbii ale oraselor din Bistrita-Nasaud nu au apa potabila, curent electric, dar nici sosele.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă