15.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialSUA vrea să îi înarmeze pe rebelii sirieni care luptă împotriva ISIS

SUA vrea să îi înarmeze pe rebelii sirieni care luptă împotriva ISIS

Armata americană au propus un program prin care să îi înarmeze pe rebelii sirieni care luptă împotriva grupării teroriste ISIS, informează Mediafax.

programul  implică furnizarea de arme şi muniţie unei coaliţii de până la 5.000 de rebeli sirieni care operează acum în nordul Siriei împotriva grupării ISIS, scrie CNN.

Grupul, care este numit Coaliţia Arabă Siriană, a înregistrat în ultimele săptămâni succese pe câmpul de luptă împotriva grupării ISIS.

Comandanţii americani sunt acum de părere că susţinerea acestei coaliţii va fi crucială pentru a avea succes în nordul Siriei, potrivit unui oficial american. Coaliţia suferă din cauza unei lipse critice de muniţie. Decizia de a furniza muniţie şi posibil arme suplimentare necesită aprobarea Casei Albe, fapt care nu a avut încă loc, potrivit oficialului.

„Forţele pe care le antrenăm” sunt în momentul de faţă „mici la nivel numeric şi în mod clar nu vor atinge numerele pe care le-am planificat noi”, a spus Christine Wormuth, subsecretarul de stat pentru apărare al SUA. Aceasta a adăugat că „ei au parte cu toate acestea, de antrenamente specifice, de un echipament foarte bun” şi că prin urmare, ei vor putea spori forţele reprezentate de „alte grupuri terestre care au fost foarte eficiente, cum ar fi Coaliţia Arabă Siriană”.

Deocamdată nu este clar dacă ideea antrenării insurgenţilor de către SUA ar fi acceptabilă la nivel politic de către membrii Coaliţiei Arabe Siriene, care are în componenţă 15 triburi diferite şi grupuri etnice, şi dacă rebelii antrenaţi de americani vor lucra direct cu ei.

Oficiali americani spun că luptătorii Coaliţei Arabe Siriene lucrează deja îndeaproape cu forţele kurde YPG, care au înregistrat propriul succes pe câmpul de luptă împotriva grupării ISIS în nordul Siriei.

Cele mai citite

Poliția daneză investighează două explozii în apropierea Ambasadei Israelului din Copenhaga

Poliția din Copenhaga a anunțat că investighează două explozii produse miercuri în apropierea Ambasadei Israelului, situată în nordul capitalei daneze. Potrivit autorităților, nu au...

Investițiile la bursă devin mai accesibile: Românii pot tranzacționa simultan pe BVB și pe bursele din SUA

Investitorii români au acum posibilitatea de a tranzacționa simultan atât pe Bursa de Valori București (BVB), cât și pe piețele bursiere din Statele Unite,...

Mesaj RO-Alert în nordul județului Tulcea. MApN a ridicat patru aeronave

Structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac al Federaţiei Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei, a anunțat ISU...
Ultima oră
Pe aceeași temă