17.5 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialSUA: Trupele ruse intervin direct รฎn orasul ucrainean Debaltseve

SUA: Trupele ruse intervin direct รฎn orasul ucrainean Debaltseve

Trupe ruseศ™ti au intervenit direct în luptele din jurul oraศ™ului ucrainean Debaltseve, a anunศ›at, miercuri, comandatul trupelor SUA din Europa, Ben Hodges, informeazฤƒ Hotnews.

"Având în vedere cantitatea de muniศ›ie utilizatฤƒ, tipul de echipamente militare, e clar cฤƒ e o intervenศ›ie militarฤƒ ruseascฤƒ în zona Debaltseve", a declarat ลŸeful trupelor americane din Europa.

Totodatฤƒ, Hodges a precizat cฤƒ se teme cฤƒ un succes al trupelor ruseศ™ti în Debaltseve le va face sฤƒ se concentreze apoi asupra portului Mariupol, de asemenea un important nod maritim care i-ar asigura Rusiei accesul în Peninsula Crimeea ศ™i controlul Mฤƒrii Azov.

OraลŸul ucrainean Debaltseve este un important nod de transport ศ™i comunicaศ›ii aflat mai adânc în teritoriul ucrainean faศ›ฤƒ de Lugansk ศ™i Donetk, zone deja controlate de separatiศ™tii pro-ruศ™i.

Cel puศ›in 19 soldaลฃi ucraineni au fost uciศ™i ศ™i 78 de rฤƒniศ›i în timplu luptelor din jurul oraศ™ului Debaltseve dintre armata ucraineanฤƒ ศ™i separatiศ™tii susศ›inuti de Rusia. Atacul vine chiar în ziua în care la Minsk ar trebui sa aibฤƒ loc o întalnire cruciala între liderii rus, ucrainean, german ศ™i francez pentru un nou acord de pace. 

Cele mai citite

Oglinda uscatฤƒ a Moldovei: peste jumฤƒtate dintre locuitori, nu au apฤƒ potabilฤƒ

Datele INS aratฤƒ cฤƒ 1.800 de ลŸcoli ลŸi grฤƒdiniลฃe nu au acces la reลฃeaua de apฤƒ Cel mai recent raport al Institutului Naลฃional de Statisticฤƒ...

19 candidaturi au fost respinse la alegerile prezidenศ›iale. Doi candidaศ›i au fost respinศ™i

Pรขnฤƒ รฎn prezent, pentru alegerile prezidenศ›iale din 2024 din Romรขnia, au fost depuse 19 candidaturi, dintre care doar 7 au fost validate de Biroul...

Cine sunt judecฤƒtorii care au votat รฎmpotriva candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale

Curtea Constituศ›ionalฤƒ a Romรขniei (CCR) a acceptat o contestaศ›ie รฎmpotriva candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale, hotฤƒrรขrea fiind definitivฤƒ ศ™i eliminรขnd-o astfel din cursa...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ