13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialSUA: Numărul cazurilor de meningită fungică a ajuns la 205

SUA: Numărul cazurilor de meningită fungică a ajuns la 205

Numărul cazurilor de meningită fungică din SUA, provocată de steroizi contaminaţi, a ajuns la 205, între care 15 decese, potrivit ultimelor date furnizate duminică de autorităţile sanitare americane, relatează AFP, citată de Mediafax.

Sâmbătă, Centrele Federale de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC) au raportat 198 de cazuri şi 15 morţi.

Patruzeci de state sunt afectate, în special Tennessee (sud) – 53 de cazuri, între care şase decese, Michigan (nord) – 41 de cazuri şi Virginia (est) – 34 de cazuri.

De asemenea, s-au semnalat cazuri în Florida, Maryland, Minnesota, New Jersey, Indiana, Carolina de Nord, Ohio, Idaho, Illinois şi în Texas.

Situaţia s-a înrăutăţit în aproximativ o săptămână, având în vedere că la 6 octombrie CDC raporta 64 de cazuri, între care şapte decese.

Aproape 14.000 de persoane din 23 de state ar fi putut primi doze injectabile infectate cu o ciupercă parazită, provenind de la societatea producătoare de medicamente New England Compounding Center (NECC), din Massachusetts (nord-est), care şi-a retras produsele şi şi-a încetat operaţiunile.

Injecţiile epidurale cu steroizi sunt destinate tratării durerilor de spate provocate în special de herniile de disc sau dureri articulare.

Simptomele generale de meningită apar într-un interval de 1-4 săptămâni după injecţie, dar sunt şi cazuri în care ar putea apărea după mai multe luni, potrivit autorităţilor sanitare.

Meningita fungică este o infecţie rară şi netransmisibilă, responsabilă de inflamarea membranelor protectoare ale creierului şi măduvei spinării.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă