22.8 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialSUA รฎลŸi exprimฤƒ รฎngrijorarea faลฃฤƒ de scandalul de corupลฃie din Turcia

SUA รฎลŸi exprimฤƒ รฎngrijorarea faลฃฤƒ de scandalul de corupลฃie din Turcia

Statele Unite ลŸi-au exprimat „îngrijorarea” faลฃฤƒ de scandalul de corupลฃie care afecteazฤƒ Guvernul turc, relateazฤƒ Mediafax.

Departamentul de Stat a anunลฃat cฤƒ „a comunicat Guvernului” de la Ankara „sprijinul Statelor Unite pentru dorinลฃa poporului turc de a avea un sistem judiciar corect ลŸi transparent” ลŸi ataลŸamentul americanilor pentru „libertatea de exprimare ลŸi a presei”.

Purtฤƒtoarea de cuvânt a diplomaลฃiei americane, Jennifer Psaki, a evocat „preocupฤƒrile” Guvernul sฤƒu, însฤƒ nu a intrat în detallii ลŸi nici nu l-a vizat pe premierul turc.

Turcia, o ลฃarฤƒ membrฤƒ NATO, „a rฤƒmas un aliat de bazฤƒ al Statelor Unite” în mai multe dosare, a insistat Psaki. Ea a amintit cฤƒ Ankara a participat în repetate rânduri la „discuลฃii pe tema crizei siriene”.

„Noi vom continua sฤƒ lucrฤƒm strâns cu Turcia ลŸi, în mod evident, ne vom exprima preocupฤƒrile faลฃฤƒ de ceea ce se petrece în interiorul” ลฃฤƒrii, a dat asigurฤƒri purtฤƒtoarea de cuvânt americanฤƒ.

De trei sฤƒptฤƒmâni, Turcia este afectatฤƒ de un scandal de corupลฃie fฤƒrฤƒ precedent care vizeazฤƒ zeci de apropiaลฃi ai Guvernului islamo-conservator ลŸi ameninลฃฤƒ direct poziลฃia premierului Recep Tayyip Erdogan, cu trei luni înainte de alegerile municipale.

Acest scandal politico-financiar a condus la încarcerarea a aproximativ 20 de oameni de afaceri, patroni ลŸi aleลŸi apropiaลฃi Guvernului, a provocat demisia a trei miniลŸtri ลŸi l-a obligat pe Erdogan sฤƒ efectueze o vastฤƒ remaniere guvernamentalฤƒ.

Cele mai citite

Hezbollah a lansat un atac cu rachete cฤƒtre baza serviciului de informaลฃii militare israeliene, Glilot, lรขngฤƒ Tel Aviv

Gruparea libanezฤƒ Hezbollah a anunลฃat luni cฤƒ a lansat o salvฤƒ de rachete cฤƒtre principala bazฤƒ a serviciului de informaลฃii militare israeliene, Glilot, lรขngฤƒ...

Netanyahu la un an de la atacul Hamas: โ€ž Vom continua luptaโ€

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a promis luni seara compatrioลฃilor sฤƒi cฤƒ va continua lupta pรขnฤƒ la atingerea obiectivelor de rฤƒzboi stabilite de guvernul sฤƒu,...

Generaศ›ia 45+ dominฤƒ sectorul public. Statul este angajatorul favorit

Atรขt รฎn sectorul privat, cรขt ลŸi รฎn cel public, angajaลฃii se simt motivaลฃi de flexibilitatea programului ลŸi echilibrul din viaศ›a personalฤƒ Un studiu realizat de...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ