13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialSUA impun sancţiuni unei companii aeriene iraniene,după complotul vizându-l pe ambasadorul saudit

SUA impun sancţiuni unei companii aeriene iraniene,după complotul vizându-l pe ambasadorul saudit

Statele Unite au impus sancţiuni unei companii aeriene iraniene, care ar fi transportat membrii ai forţei de elită ce ar avea legături cu un presupus complet de a-l ucide pe ambasadorul saudit la Washington, relatează NewsIn.

Trezoreria americană afirmă că Mahan Air trnsportă agenţi ai forţei iraniene Quds şi ai Hezbollah în Orientul Mijlociu.

În baza sancţiunilor, activele companiei din SUA vor fi îngheţate, iar companiile americane nu au dreptul să mai facă afaceri cu ea.

Marţi, Statele Unite au impus sancţiuni şi vizând cinci persoane care ar avea loc cu complotul, dintre care doi bărbaţi puşi sub acuzare.

Doi bărbaţi originari din Iran – Manssor Arbabsiar, în vârstă de 56 de ani, cu cetăţenie americană, şi Gholam Shakuri, aparent membru al Quds – au fost puşi sub acuzare pentru conspiraţie în vederea uciderii unui oficial străin, conspiraţie armată şi conspiraţie în vederea comiterii unor acte de terorism internaţional, a declarat procurorul general Eric Holder.

Complotul a fost conceput în Iran, de forţa Quds, o parte a Gardienilor Revoluţiei, a adăugat el.

Arabsiar, care a fost arestat pe aeroportul JFK din New York în 29 septembrie, a pledat vinovat. El riscă închisoare pe viaţă, dacă va fi găsit vinovat pentru toate acuzaţiile, potrivit Departamentului de Justiţie.

Shakuri s-ar afla în Iran.

Teheranul neagă acuzaţiile.

Cele mai citite

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Primăria București organizează o licitație pentru un împrumut de 69,6 milioane lei

ING Bank România, BRD - Groupe Societe Generale, UniCredit Bank România și Raiffeisen Bank România participă la licitația organizată de Primăria Municipiului București (PMB)...

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă