18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialSUA: experţi americani recomandă vaccinarea şi a băieţilor împotriva HPV

SUA: experţi americani recomandă vaccinarea şi a băieţilor împotriva HPV

Un comitet consultativ al autorităţilor sanitare americane a recomandat marţi extinderea şi la băieţi a vaccinării generalizate împotriva Human Papilloma Virus (HPV) transmis pe cale sexuală şi responsabil pentru boli venerice şi chiar anumite forme de cancer, informează miercuri AFP, citată de Agerpres.

Vaccinarea împotriva HPV face deja obiectul recomandărilor federale pentru tinerele fete.

Aceste noi recomandări de vaccinare împotriva papillomavirusului uman pentru băieţii de 11 şi 12 ani trebuie acceptată de Centrele federale de control şi prevenţie a bolilor (CDC) ceea ce, în general, durează două luni de la publicarea lor.

Dr. Anne Schuchat, directoarea Centrului Naţional de Imunizare şi pentru boli respiratorii din cadrul CDC, a salutat concluziile unanime ale comitetului ştiinţific format din treisprezece membri.

‘Recomandările făcute CDC de protejare de asemenea a băieţilor împotriva HPV marchează o nouă etapă în lupta ţării noastre împotriva cancerului’, a spus ea în timpul unui conferinţe de presă telefonice.

Dr. Schuchat a subliniat faptul că aproximativ 20 de milioane de americani sunt infectaţi cu HPV – responsabil cu apariţia mai multor forme de cancer (cancer de col uterin, de vulvă, vagin, penis, anus, cavităţii bucale şi gât).

Această vaccinare ar permite de asemenea protejarea băieţilor împotriva anumitor infecţii transmise sexual, precum şi împotriva anumitor forme de cancer, notează sursa citată.

Cele mai citite

Categoria Păi să nu spun vorba aia?!

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, despre acuzațiile liberalilor aduse lui Ciolacu: „Sunt foarte departe de adevăr, ca să nu le zic...

S-a găsit soluția ca platforma X să reînceapă să funcționeze în Brazilia

Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, trebuie să achite o ultimă amendă în valoare de 10 milioane de Reais (aproximativ 1,9...

Klaus lovit de drona Ghinion

Bomba zilei vine de unde nu te-ai fi așteptat, având în vedere recentele derapaje ale justiției. Da, din partea Înaltei Curți de Casație...
Ultima oră
Pe aceeași temă