Un studiu făcut de Universitatea din Tel Aviv demostrează că un mic dejun care include dulciuri contribuie la o dietă mai bună, relatează publicaţia The Atlantic.
Pentru a determina dacă şi cum ora şi compoziţia meselor afectează pierderea în greutate pe termen scurt si lung, au ales 193 de obezi care nu suferă de diabet, cu vârste cuprinse între 20 si 65 de ani, şi i-au împărţit în două grupe de dietă pe care îi vor hrăni zilnic cu aceeaşi valoare calorică – 1600 de calorii pentru bărbaţi şi 1400 pentru femei. Cei din prima grupă au ţinut o dietă cu alimente slabe în carbohidraţi, care includea un mic dejun care avea 300 de calorii, timp în care cealaltă grupă servea un mic dejun bogat în carbohidraţi şi proteine, care valora 600 de calorii şi conţinea întotdeauna dulciuri.
Până la jumătatea experimentului, care a durat 32 de săptămâni, participanţii din ambele grupe au pierdut aproximativ 15 kilograme. După însă, lucrurile s-au schimbat drastic. În timp ce participanţii care serveau un mic dejun bogat au pierdut aproximativ 7 kilograme, cei din cealaltă grupă au „pus”încă 10 kilograme. La sfârşitul experimentului, cei care au fost mai atenţi la carbohidraţi aveau aproximativ 18 kilograme în plus.
Concluzia este că dacă îţi începi ziua cu un mic dejun care include dulciuri, poţi să îţi menţii o cură de slăbire mai uşor.