28.1 C
București
duminică, 7 iulie 2024
AcasăSpecialStrainii au invadat si Timisoara

Strainii au invadat si Timisoara

» Odata cu achizitiile din aceasta vara, numarul jucatorilor straini de la FC Timisoara l-a depasit pe cel al romanilor.

CFR Cluj a reusit sa devina campioana a Romaniei cu un prim "11" in care s-au regasit maxim doi fotbalisti autohtoni. Modelul feroviarilor pare a fi copiat de tot mai multe echipe din Romania, astfel ca FC Timisoara a devenit, dupa campania de transferuri din aceasta vara, a doua echipa din Liga I unde romanii sunt minoritari. Dupa transferul bosniacului Kenan Cejvanovic, antrenorul, de asemenea strain, Dusan Uhrin Jr. are la dispozitie un lot format din 30 jucatori, dintre care doar 14 sunt autohtoni. Dintre ultimii va disparea, cu siguranta, portarul Marius Popa, care nu se mai afla, de luni bune, in gratiile patronului Marian Iancu. In aceasta vara, conducerea banatenilor a ales sa aduca sapte fotbalisti din strainatate si doar unul singur din tara, atacantul Universitatii Cluj, Dorin Goga, fapt pentru care Marian Iancu a scos din buzunar peste sase milioane de euro. Astfel, portarul portughez Pedro Taborda a fost achizitionat de la formatia Naval, tocmai pentru a-l inlocui pe Popa si se pare ca va avea garantat un loc de titular.

 

Uhrin a cerut intariri in linia de fund, astfel ca trei din cele sase transferuri au insemnat aducere de fundasi. Primul dintre ei a fost sarbul Sreten Sretenovic. Aflat sub contract cu celebra Benfica Lisabona, Sretenovic a fost imprumutat sezonul trecut in Polonia, la Zaglebie Lubin, iar acum timisorenii au reusit sa-l achizitioneze definitiv, pentru o perioada de cinci sezoane. Urmatorul pe lista a fost brazilianul Eder Bonfim, care a venit de la Uniao Leiria si va sta trei ani pe Bega, iar sambata timisorenii au oficializat si transferul lui Kenan Cejvanovic, de la Sloboda Tuzla. Linia de mijloc a fost completata prin aducerea lui Filipe da Costa, de la Ledds United si a argentinianului Jose Luis Garcia, astfel ca FC Timisoara se anunta o formatie greu de invins, inca de pe acum.

ATAC
Un alt post pe care timisorenii stau foarte bine il reprezinta cel de atacant. Nu mai putin de sapte astfel de jucatori are la dispozitie antrenorul Dusan Uhrin Jr, dupa aducerea costaricanului Winston Parks, a cehului Lukas Magera si a "clujeanului" Dorin Goga. Alaturi de ei se mai afla Gigel Bucur, Ionel Ganea, Dejan Rusic si Mircea Axente. Este de asteptat, insa, ca tehnicianul sa se desparta de tanarul Axente, iar Ganea va fi introdus, eventual, doar pe finalul meciurilor, din cauza varstei la care a ajuns, 35 de ani.

Cele mai citite

Franța votează: tensiune maximă în Hexagon

Alegerile din Franța au o miză uriașă, cu implicații nu numai pentru francezi, ci și pentru NATO și Uniunea Europeană Președinția lui Macron s-ar putea...

Cazul fetiței adusă drogată la spital: Un român domiciliat în SUA a fost arestat

Un cetățean român cu domiciliul în SUA a fost reținut pentru trafic de droguri în legătură cu incidentul în care o fetiță de trei...
Ultima oră
Pe aceeași temă