22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialSTENOGRAME din dosarul referendumului. Dragnea: „Organizaţi-vă să mi-i aduceţi pe toţi la...

STENOGRAME din dosarul referendumului. Dragnea: „Organizaţi-vă să mi-i aduceţi pe toţi la vot, băi! Îi legaţi, îi luaţi în braţe!”

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în dosarul privind referendumul din 2012. Vicepremierul este acuzat că şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa pentru a obţine o prezenţă de minimum 60 la sută la vot, care să garanteze validarea scrutinului.

Prin exploatarea unor mandate de interceptare emise de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au fost identificate convorbiri telefonice între persoane din judeţul Teleorman şi Nicolae-Liviu Dragnea, care atestă săvârşirea faptelor incriminate de art. 13 din Legea nr. 78/2000.

Astfel, în data de 29.07.2012, orele 20:34:29, Boboc Valentin Gabriel este contactat telefonic de către Marian Fişcuci, prilej cu care se poartă următorul dialog:
Boboc Valentin Gabriel: Da! Să trăieşti!
Fişcuci Marian: Ce faci, mă, domn’ director?
Boboc Valentin Gabriel: Alerg prin oraş.
Fişcuci Marian: Bă, da aleargă toată lumea?
Boboc Valentin Gabriel: Să-i f…t în …. Stau ca tutele în faţa secţiei. Uite, asta le fac acu’, îi iau la goană.

Fişcuci Marian: Păi, trebuia să îi iei de mult.
Boboc Valentin Gabriel: Păi, îi luăm de mult, îi luăm de mult. Îi luăm de mult la goană.
Fişcuci Marian: Bă, s-o ia din casă în casă, băi! Echipa, cu maşinile după ei şi…
Boboc Valentin Gabriel: Asta fac!
Fişcuci Marian: Din casă în casă.
Boboc Valentin Gabriel: Asta fac acu’, sunt la Agricof. La Agricof sunt, da.
…………………………………………………………………..”
De asemenea, în ziua de 29.07.2012, orele 20:38:57, Boboc Valentin Gabriel este contactat de înv. Nicolae-Liviu Dragnea, aflat la postul telefonic 0749.088.870, prilej cu care se poartă următorul dialog:
Boboc Valentin Gabriel: Da, să trăiţi!
Liviu-Nicolae Dragnea: Băi … Vali, văd că Victor (n.n.: Victor Drăguşin, primarul Alexandriei) are telefonul închis, aveţi decât 38% prezenţă în Alexandria … (Trebuie remarcat că ulterior acestei convorbiri, prezenţa la vot consemnată în municipiul Alexandria la închiderea urnelor după aproximativ 2 ore a crescut semnificativ, de la 38% la 52,32%).
Boboc Valentin Gabriel: Ştiu, şefu’! Din casă în casă, uite, acum sunt prin zona asta pe la Agricol, pe aici … din casă în casă o iau …
Liviu-Nicolae Dragnea: Aşa!
Boboc Valentin Gabriel: Dar au început să vină, acuma au început să vină. Au fost la ţară.
Liviu-Nicolae Dragnea: Băi, am înţeles, dar organizaţi-vă să mi-i aduceţi pe toţi la vot, băi! Îi legaţi, îi luaţi în braţe …
Boboc Valentin Gabriel: Asta le facem, batem din uşă în uşă! Din uşă în uşă am luat-o pe toate străzile!
Liviu-Nicolae Dragnea: Luaţi-i, mă, rugaţi-i frumos. Dar e toată lumea împânzită în oraş?
Boboc Valentin Gabriel: Da, şefu’, toţi îi am peste tot.
Liviu-Nicolae Dragnea: Liberalii?
Boboc Valentin Gabriel: Aicea … îi certai niţel, asta făceam când m-aţi sunat dumneavoastră, că ei au dus pe la ţară şi le-am zis să-i adune pe toţi de la ţară (n.n.: cu referire la militanţii liberali) că acolo s-au cam terminat, hai să îi aducem pe toţi încoace, în oraş.
Liviu-Nicolae Dragnea: Zi, mă, să îi aducă în oraş, mă!
Boboc Valentin Gabriel: Păi, asta … şi că zise că îi aduce pe toţi în oraş acuma.
Liviu-Nicolae Dragnea: Bine, bine!

În ziua de 29.07.2012, orele 20:40:04, Boboc Valentin Gabriel contactează o persoană, al cărei număr telefonic era alocat Primăriei Alexandria (nr. 0720.070.911), împrejurare în care se poartă următorul dialog:
“Domn: Da, mă!
Boboc Valentin Gabriel: Hai, mă, că era şefu’, era Dragnea, dracu’! Ăăă … nenicuţule, hai, mă, să-i luăm de la ţară pe toţi că … aicea sunt …
Domn: Vorbeşte cu Marian Fişcuci să-l sune pe ăsta, să … că i-a trimis după procese – verbale.
Boboc Valentin Gabriel: E … pe cine, pe Almăjanu (n.n.: deputat PNL)? Să-l sune pe Almăjanu?
Domn: Să-l sune, da.

În ziua de 29.07.2012, orele 20:40:47, Boboc Valentin Gabriel l-a contactat telefonic pe Marian Fişcuci, ocazie cu care s-a purtat următorul dialog:
“Fişcuci Marian: Da, mă, domn’ director!
Boboc Valentin Gabriel: Şefu’, uite vorbii şi cu domn’ preşedinte (n.n.: Nicolae-Liviu Dragnea). Ă? Liberalii i-a trimis p-ăştia, pe toţi după procese – verbale, la ţară, după … Sună-l p-acesta, pe Almăjanu, zi-i: Bă, frate, adu-i pe liberali în oraş, că le dau dracu’ de comune! Că procesele – verbale le luăm şi … Alde Murgă, toţi ăştia sunt … sunt la oraş. Cât de cât conta şi de la ei. Mai ştia şi el, mai ştiam şi eu. Şi Ică zice, ce: Bă, sunaţi-l pe … pe Almăjanu. Să-i cheme de la ţară. Că i-a trimis după procese – verbale.
Fişcuci Marian: Păi, da’ acu’ îi trimise, mă, după procese – verbale?
Boboc Valentin Gabriel: Păi, eu ştiu, mânca-ţi-aş sufletu’, ce gândire a dracu’ au?
Fişcuci Marian: Da. Bine!


 

Cele mai citite

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...
Ultima oră
Pe aceeași temă