19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialStejarii, de neclintit

Stejarii, de neclintit

Naţionala de rugby a României a obţinut biletele la Cupa Mondială din 2011, din Noua Zeelandă, după ce în meciul retur al barajului a învins, cu scorul de 39-12, selecţionata similară a Uruguayului, partidă disputată cu casa închisă, pe stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti.

Cei peste 7.000 de spectatori care au umplut la întreaga capacitate tribunele stadionului Arcul de Triumf din Capitală au asistat la o victorie extraordinară a naţionalei noastre de rugby. După ce în meciul tur, disputat în urmă cu două săptămâni la Montevideo, cele două formaţii terminaseră la egalitate, scor 21‑21, România avea nevoie de o victorie pentru a se califica la cea de-a şaptea ediţie a Cupei Mon-diale, care va avea loc anul viitor în Noua Zeelandă. Stejarii nu şi‑au dezamăgit fanii, care i-au susţinut frenetic, şi, la capătul unei partide pe care au dominat-o în totalitate, s-au impus fără emoţii cu 39-12, după o primă repriză în care nu le-au permis adversarilor să înscrie nici un punct (21-0).

Dănuţ Dumbravă, unul dintre cei mai valoroşi rugbişti români ai momentului, care a reuşit patru transformări şi două lovi-turi de pedeapsă, s-a declarat încântat de rezultatul din meciul cu Uruguay. „Este o fericire de nedescris. A fost foarte greu, dar am reuşit să ne concentrăm foarte bine. Din prima repriză ştiam că vom câştiga, pentru că am pregătit meciul în cele mai mici detalii. La început am avut emoţii şi de aceea am ratat lovitura de pedeapsă (n.r. – la scorul de 0-0, în minutul 2). Acum avem un an să pregătim Cupa Mondială”, a spus Dum-bravă. De asemenea, Ovidiu Toniţa, un alt titular al naţiona-lei, a declarat după calificarea la Cupa Mondială din 2011 că aceasta este cea mai frumoasă zi din acest an şi poate chiar din cariera sa. „Este o zi mare. A fost foarte greu, pentru că şi uru-gua-yenii şi-au dorit victoria. Este cea mai frumoasă zi din acest an şi, poate, şi din cariera mea. Hai România în Noua Zeelandă!”, a spus Toniţa.

Valentin Calafeteanu a dedicat victoria rugbiştilor Alexandru Grădinaru şi Alexandru Grozav, decedaţi în acest an. „Sunt două persoane cărora vreau să le dedic această victorie, Alexandru Gră-dinaru şi Alexandru Grozav, care din păcate nu mai sunt printre noi. A fost cea mai frumoasă atmosferă de când m-am apucat de rugby. Am învăţat din greşe-lile făcute în meciul tur şi nu le‑am repetat. Abia peste o săptă-mână o să realizăm ce perfor-man-ţă am făcut”, a mai spus Calafeteanu.

Pregătirea pentru Cupa Mondială începe azi

Încântat de performanţa rugbiş-tilor noştri, preşedintele Fede-ra-ţiei Române de Rugby, Alin Pe-trache, a spus după meci că speră ca reprezentativa Româ-niei să facă în Noua Zeelandă „una dintre cele mai frumoase Cupe Mondiale din istorie”.  „Am slăbit mai mult decât dacă aş fi jucat eu. Acum vine Noua Zee-landă, un alt drum, o altă po-ves-te, o altă aventură. Sperăm să facem una dintre cele mai fru-moase Cupe Mondiale din istorie şi cred că vom duce şi acest vis frumos la împlinire. Sunt doar 12 ţări care au par-ticipat la toate edi-ţiile Cupei Mondiale, iar pentru noi, care am reuşit aceas-tă perfor-manţă, este un lucru mare”, a spus Petrache. Alin Petrache s-a de-cla-rat de aseme-nea încântat de atmosfera de la meciul cu Uruguay, din barajul de calificare la CM. „Atmosfera a fost superbă, iar eu ca jucător nu am avut şansa să joc în faţa unui asemenea public. De luni (n.r. – azi) începem să ne pregătim pen-tru Cupa Mondială”, a adăugat el.  

Cele mai citite

Tu ești Mircea decrețelul? – Academia Catavencu

Recent, Geoană s-a trezit brusc din somnul rațiunii în care era președinte și a emanat primul gând care i-a venit în minte: „Noi...

Mircea Lucescu a anunțat lotul preliminar pentru meciurile cu Cipru și Kosovo!

Selecționerul Mircea Lucescu a publicat lista preliminară de jucători care ar putea fi convocați pentru meciurile cu Cipru și Lituania din Liga Națiunilor, iar...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă