13.4 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialลžtefan Andrei despre nepotul activistei Ghizela Vass: Bogdan Olteanu - "un oportunist"...

ลžtefan Andrei despre nepotul activistei Ghizela Vass: Bogdan Olteanu – „un oportunist” (VIDEO)

Cu 13 ani înainte de a fi numit ministru de Externe al României, ลžtefan Andrei a devenit, în 1965, adjunctul Ghizelei Vass, la Secลฃia Internaลฃionalฤƒ a PCR.

Ghizela Vass a fost unul dintre activiลŸtii cu cariera cea mai bogatฤƒ în Partidul Comunist, cฤƒruia i s-a alฤƒturat în anii ’30, când partidul se afla sub o puternicฤƒ influenลฃฤƒ ลŸi coordonare sovieticฤƒ. A fost o apropiatฤƒ a Anei Pauker ลŸi a lui Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Dincolo de filele de istorie, legฤƒtura Ghizelei Vass cu România de azi se face ลŸi prin descendenลฃii sฤƒi. Nepotul, Bogdan Olteanu, a fฤƒcut politicฤƒ liberalฤƒ, ca membru PNL, este un apropiat al fostului premier Cฤƒlin Popescu Tฤƒriceanu, în cabinetul cฤƒruia a ลŸi activat, ca ministru pentru Relaลฃia cu Parlamentul. În prezent, este viceguvernator la Banca Naลฃionalฤƒ.

Ce spune astฤƒzi fostul ministru de Externe al lui CeauลŸeascu, despre fosta sa ลŸefฤƒ, Ghizela Vass, ลŸi despre liberalul de mai târziu, Bogdan Olteanu?
Bunica Vass – „Era legฤƒtura Moscovei, vorbea la telefon cu Moscova”
Nepotul Olteanu – „Un oportunist”

 

La ora 22.30 va fi publicat interviul integral cu fostul ministru de Externe al României socialiste, ลžtefan Andrei. Interviul va putea fi citit ลŸi mâine în ediลฃia de print.

Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ