17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialSteaua, garantat în Liga Europa

Steaua, garantat în Liga Europa

Bătălia indirectă dintre Steaua şi Gaz Metan Mediaş pentru locul şase în clasamentul Ligii I, ultimul care garantează prezenţa în cupele europene, a fost câştigată de formaţia bucureşteană în etapa a XXXIV-a, ultima a acestei ediţii a campionatului.

 

Steaua, cu Cătălin Necula pe banca tehnică, a câştigat cu scorul de 3-1 în ultima etapă a Ligii I meciul cu CFR Cluj şi nu mai are emoţii în ceea ce priveşte prezenţa în Liga Europa.Tehnicianul a fost extrem de mulţumit atât de rezultat, cât şi de evoluţia steliştilor. „Mi-a fost frică că jucătorii nu vor reuşi să se concentreze şi nu vor realiza importanţa acestui joc. Acum ne gândim doar la finala cu Dinamo. Cred că este cel mai reuşit joc de când ne-am întors şi ne dă încredere pentru finala Cupei. Sperăm să facem o bucurie suporterilor, aşteaptă de mult un trofeu. A fost un sezon greu pentru jucători, fiecare are vina lui şi vor să se revanşeze în meciul cu Dinamo. Sper ca miercuri (n.r. – în finala Cupei României de la Braşov) fanii să revină alături de echipă,deoarece câştigarea Cupei ar mai îndulci acest sezon”, a spus Necula.

Culmea este că graţie victoriei de la Cluj, coroborată cu înfrângerea suferită de Dinamo la Timişoara (1-4), Steaua a încheiat pe poziţia a cincea în clasament, în faţa echipei din Ştefan cel Mare, care încă de dinaintea acestei etape avea asigurată cel puţin poziţia a şasea. În aceste condiţii nu a mai contat rezultatul meciului disputat de Gaz Metan Mediaş la Craiova. Ioan Andone, tehnicianul „câinilor”, nu a fost însă deloc mulţumit cu locul şase pe care au terminat elevii săi. „Din păcate, suntem în aceeaşi pasă proastă din ultima vreme”, a spus Andone. „Ne-am calificat cu noroc în Liga Europa. Felicit Poli pentru victoria din ultimul meci pentru că a arătat ca o echipă care merită să joace în Liga Campionilor. Noi jucăm foarte slab şi sunt îngrijorat pentru finală. Să vedem ce mai putem reglementa până la ora meciului. Practic, ar trebui să schimb toată apărarea, dar este foarte greu. Eu aş rămâne la Dinamo, am opţiune de prelungire în contract, însă nu sunt deloc mulţumit de locul şase. Mi-e ruşine mie de evoluţia noastră din ultimul meci din campionat. Am sperat altceva când am venit la Dinamo”, a spus Ioan Andone.

Şase în cupele europene, patru în liga secundă

Rezultatele înregistrate în ultima etapă a ediţiei din acest an a Ligii I au definitivat clasamentul. Oţelul Galaţi, campioana României, va juca în grupele Ligii Campionilor, în timp ce FC Ti-mi-şoara, ocupanta locului secund, va evolua în turul preliminar al principalei competiţii europene. În Liga Europa vor evolua FC Vaslui (locul 3), Rapid (locul 4), Steaua (locul 5) şi Dinamo (locul 6).

Rapid Bucureşti a avut cea mai bună apărare în sezonul 2010/2011, cu 22 de goluri primite, în timp ce Dinamo a avut cel mai bun atac, cu 68 de goluri marcate.

Echipele Universitatea Craiova, Victoria Brăneşti, Unirea Urziceni şi Sportul Studenţesc au retrogradat în liga secundă. Sportul nu a reuşit să-şi îndeplinească baremul de 25 de puncte şi va intra în liga secundă cu o penalizare de două puncte.

Ultimul trofeu al acestui sezon va fi acordat miercuri, 25 mai, când la Braşov are loc finala Cupei României – Ti-mi-şo-reana, între Steaua şi Dinamo, de la ora 21.15, în direct la Pro TV.

Cele mai citite

Zece ani de închisoare pentru stomatologul acuzat de agresiune sexuală asupra influenceriței Lolrelai

Dentistul acuzat de influencerița Ștefania Costache, cunoscută sub numele de Lolrelai, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru agresiune sexuală și lipsire...

Adrian Petre s-a râzgandit! Fostul atacant al naționalei de tineret nu se mai retrage

După ce a semnat cu Concordia Chiajna în această vară, Adrian Petre și-a reziliat contractul, dar conducerea clubului l-a convins să revină asupra deciziei. Adrian...

Lumina speranței în întuneric: Nevăzătorii cer Guvernului să-i privească în ochi

Nevăzătorii sunt revoltați că noua Lege a pensiilor le ia până la 80% din venituri Nevăzătorii protestează împotriva reducerii pensiilor cu până la 80%, cauzată...
Ultima oră
Pe aceeași temă