20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialStart in finala Cupei UEFA Intertoto

Start in finala Cupei UEFA Intertoto

» Gloria Bistrita intalneste azi, pe teren propriu, de la ora 17:00, formatia spaniola Atletico Madrid, in timp ce Otelul Galati va primi vizita turcilor de la Trabzonspor, partida avand startul programat la ora 18:00.

» Ambele jocuri conteaza pentru prima mansa a finalei Cupei UEFA Intertoto.

Gloria Bistrita si Otelul Galati incearca sa devina primele formatii autohtone care reusesc sa castige Cupa UEFA Intertoto. Pentru ardeleni se anunta o dubla confruntare foarte dificila cu spaniolii de la Atletico. Din formatia iberica nu vor lipsi Maniche, Petrov, Leo Franco, Mista, Raul Garcia sau Maxi Rodriguez. Ultimul a preluat banderola de capitan dupa ce Fernando Torres a plecat la Liverpool pentru 30 de milioane de euro.
Atletico Madrid a terminat campionatul Spaniei pe locul 7, cu 60 de puncte, la 16 puncte in spatele castigatoarei Real Madrid. Ibericii au in palmares trofeul Cupei Cupelor, obtinut in sezonul 1961-1962. Mijlocasul portughez al lui Atletico, Maniche, a precizat ca echipa la care evolueaza este favorita in fata Gloriei, insa el si colegii sai trebuie sa fie concentrati in procentaj maxim si sa nu-i subestimeze pe ardeleni. "Nu am jucat niciodata in Intertoto, dar sunt sigur ca adversarul ne va complica mult lucrurile. Toata lumea stie ce prestigiu are Atletico si suntem favoriti, desi partidele trebuie castigate pe teren", a mentionat castigatorul Ligii Campionilor in 2004.

Tilinca si Coroian au mai jucat
o finala

Ovidiu Sabau este increzator in sansa echipei sale, avand ca avantaj meciurile oficiale disputate pana acum, in timp ce pentru Atletico este prima partida in acest sezon. "Surprize au mai fost. si noi putem fi buturuga mica ce rastoarna carul mare si putem sa facem o surpriza placuta. Foarte multa lume crede putin in sansa noastra pentru ca e normal. Noi nu avem experienta si valoarea celor de la Atletico Madrid, dar o sa avem o mai mare ambitie decat ei si asta va trebui sa se vada la jucatori ca sa poata sa fie apreciati", a comentat "Motul".
Din echipa Gloriei fac parte Tilica si Coroian (capitan), care au mai disputat o finala a Cupei UEFA Intertoto in urma cu doi ani, pe cand activau la CFR Cluj. Atunci, "ceferistii" au reusit sa elimine pe Athletic Bilbao si Saint-Etienne, fiind invinsi in ultimul act de Lens.

Turcii au venit cu pretentii la Galati
Otelul are in fata Trabzonspor, o echipa hotarata sa castige. Turcii si-au declarat, de cate ori au avut ocazia, superioritatea fata de echipa pregatita de Petre Grigoras. Tehnicianul roman insa ii considera pe adversarii de azi ca fiind favoriti doar pe hartie. "Nu stiu daca vor trece asa usor de noi. si in campionat am jucat cu echipe de calibrul lui Trabzonspor, cum ar fi Steaua si Dinamo, si le-am invins. Cu putina sansa ii putem depasi, ca nu sunt nationala Braziliei", a afirmat Grigoras. Antrenorul considera ca marele avantaj al turcilor este faptul ca vor disputa returul pe terenul turcilor, unde atmosfera va fi una incendiara.
Atat in tabara galateana, cat si a adversarilor exista indisponibilitati notabile. Din echipa turcilor vor lipsi cinci jucatori: Daouda Jabi (in urma cu pregatirea), Jefferson, Risp, Musa si Ergin Keles (toti patru accidentati). Grigoras nu se va putea baza pe serviciile lui Sergiu Brujan, Sergiu Costin si Ramses Gado.

CRITERIU

Castigatoarele celor 11 finale ale Cupei UEFA Intertoto se vor califica in turul doi preliminar al Cupei UEFA. Returul celor doua jocuri, Gloria – Atletico si Otelul – Trabzonspor, este programat pe data de 28 iulie.

Cele mai citite

Cum să-ți îngrijești corect ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt mai mult decât un moft, un accesoriu pe care îl adaugi ținutei vestimentare. Din contră, putem să-i considerăm o necesitate...

Fonduri Elvețiene: Oxigen financiar pentru IMM-urile din România

Peste 55 de milioane de franci elvețieni sunt la dispoziția IMM-urilor pentru investiții în sectorul productiv Ministrul Marcel Boloș și ambasadorul Elveției în România, Massimo...

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...
Ultima oră
Pe aceeași temă