22.1 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialStart european dificil

Start european dificil

Trei dintre echipele româneşti, Unirea Urziceni, Dinamo şi FC Timişoara, din cele şase formaţii care ne vor reprezenta în cupele europene şi-au aflat adversarii din preliminariile Ligii Campionilor şi Europa League.

Peste cel mai greu adversar a dat Unirea Urziceni, care va întâlni Zenit Sankt Petersburg în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Ruşii sunt consideraţi a fi mult mai periculoşi decât ceilalţi patru foşti posibil oponenţi: Sporting Braga, Ajax Amsterdam, Dinamo Kiev, Fenerbahce Istanbul. Zenit se află în plin campionat, iar după etapa a 13-a ocupă prima poziţie în clasamentul primului eşalon din Rusia, fiind la o distanţă de şapte puncte de Rubin Kazan, ocupanta locului secund. În runda din week-end-ul tocmai încheiat, Zenit s-a impus cu 2-0 în faţa formaţiei Sibir Novosibirsk, iar la ora jocului cu Unirea Urziceni va avea disputate nu mai puţin de 17 meciuri oficiale (14 în campionat şi trei în Cupa Rusiei). Spre marele lor dezavantaj, pe 27 iulie, când este programată prima manşă, ialomiţenii vor avea doar două partide oficiale disputate.

Partida va constitui un test extrem de important nu doar pen-tru „Lupii” din Bărăgan, ci şi pentru tehnicianul Rony Levy, care vrea egaleze perfomanţa lui Dan Petrescu şi să readucă Unirea în grupele Ligii Campionilor. Antrenorul israelian, vrea totodată să demonstreze că evoluţia bună a elevilor săi din dubla cu Liverpool nu a fost o pură întâmplare. De partea cealaltă, antrenorul ruşilor, Luciano Spalletti, nu are amintiri prea plăcute legate de echipele româneşti. CFR Cluj l-a învins cu 2-1, în perioada când pregătea AS Roma, în prima etapă a grupelor Ligii Campionilor, în sezonul 2007-2008, chiar pe stadionul „Olimpico”.

Dinamo-Hajduk, duel mai dificil pentru fani

Pentru Dinamo, duelul cu Hajduk Split, din turul trei preliminar al Europa League, se anunţă a fi mai dificil pentru suporteri decât pentru jucători. Fanii ex-iugoslavi sunt re-cu-noscuţi pentru violenţele pe care le provoacă. Ultima dată s-a întâmplat cu suporterii lui Dinamo Zagreb la Timişoara, în sezonul pre-ce-dent. O altă pro-blemă a „câinilor” o re-pre-zintă şi fap-tul că sus-ţinătorii lui Hajduk nu suportă numele Dinamo, indiferent de ţara de unde provine echipa. Hajduk a pier-dut sâmbătă primul meci al sezonului, Supercupa Croaţiei, în faţa rivalilor de la Dinamo Zagreb, cu 1-0. Dar până să ajungă să se dueleze cu croaţii, „câinii”, nu trebuie să piardă, joi, cu Olimpia Bălţi, în manşa secundă a turului doi preliminar. 

Lipsa banilor, principalul adversar al timişorenilor

Cea mai uşoară misiune o are, fără îndoială FC Timişoara. Bănăţenii vor întâlni în turul trei preliminar al Europa League, învingătoarea din dubla manşă dintre MyllyKosken Pallo-47 (Finlanda) şi Sant Julia (Andorra). În tur s-au impus nordicii cu 3-0, astfel că mai mult ca sigur timişorenii vor fi obligaţi să se deplaseze la Kouvola (localitate situată la o distanţă de 134 km nord-est de Helsinki). Pentru bănăţeni prin-cipalul adversar în această perioadă pare a fi  Administraţia Fiscală, care a blocat conturile clubului, şi nu echipa nordică, ocupantă a locului 11 (din 14) după 13 runde disputate în campionatul finlandez. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă