28.1 C
București
duminică, 7 iulie 2024
AcasăSpecialStadionul CFR, renovat pentru 14 milioane euro

Stadionul CFR, renovat pentru 14 milioane euro

» Clujenii vor privi Romania – Lituania dintr-o tribuna de 12 milioane de euro, la care se adauga suma investita in alte "retusuri".

Noul stadion al echipei CFR Cluj prinde contur pe zi ce trece. La sfarsitul acestei saptamani, vor fi montate scaunele pe ceea ce va deveni tribuna a doua a arenei din Gruia. Conducerea feroviarilor spera ca toate lucrarile sa fie gata pana la sfarsitul lunii august, nu doar pentru meciurile din Liga Campionilor, ci si pentru partida Nationalei cu Lituania, din 6 septembrie, din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din Africa de Sud. Pentru ca arena alb-visiniilor sa ajunga cea mai moderna din tara, oficialii clujeni au bagat adanc mana in buzunar, astfel ca stadionul pe care se va desfasura primul meci al nationalei la Cluj-Napoca va inghiti peste 14 milioane de euro.

"Numai pentru construirea tribunei de 10.000 de locuri sunt necesare investitii de 12 milioane de euro, la care se adauga circa un milion si jumatate pentru sistemul de incalzire de sub gazon. Sunt optimist ca vom termina luna viitoare lucrarile, astfel ca pana la meciul Romaniei totul va fi pus la punct" a explicat presedintele CFR-ului, Iuliu Muresan.

In aceasta vara, a fost creat si sistemul de incalzire subterana la gazon, conditie esentiala pentru ca un stadion sa primeasca unda verde pentru a gazdui meciuri de Champions League. Pe langa asta, sub noua tribuna vor aparea aproximativ 100 de locuri de parcare, dar si vestiarele, care vor fi mutate de la tribuna I. Dupa ce lucrarile la noua tribuna vor fi terminate, muncitorii vor trece la unele retusuri la tribuna VIP, ale carei locuri vor fi suplimentate. De asemenea, platforma pentru transmiterea TV va reveni la tribuna I, iar amenajarile pentru presa vor fi modernizate. La jumatatea acestei luni este asteptata o comisie din partea UEFA, care va inspecta stadiul lucrarilor, insa oficialii feroviari nu au nici o emotie ca stadionul lor nu va primi aviz favorabil pentru a gazdui meciuri de cel mai inalt nivel.

PELUZA
Anul viitor, stadionul CFR-ului va fi complet inchis deoarece va fi montata si peluza a doua, cea care lipseste, deocamdata, pentru ca arena "Dr. Constantin Radulescu" sa fie printre cele mai cochete din Europa. Din cauza soselei care trece la cativa metri de stadion, noua peluza nu va avea decat 2000 de locuri. In vara anului trecut, a fost construita si o peluza acoperita, ridicata deasupra peluzei existente, si a fost instalata si nocturna, fapt care a facut ca orasul Cluj sa fie primul din Ardeal care beneficiaza de un stadion la standarde europene.

Cele mai citite

Enterocolita și diareea călătorului strică vacanțele

Specialiștii în boli digestive recomandă suplimente cu probiotice înainte și în timpul călătoriilor Entuziasmul vacanței vine la pachet și cu disconfortul unor situații pe care...

Franța votează: tensiune maximă în Hexagon

Alegerile din Franța au o miză uriașă, cu implicații nu numai pentru francezi, ci și pentru NATO și Uniunea Europeană Președinția lui Macron s-ar putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă