27.4 C
București
joi, 4 iulie 2024
AcasăSpecialStadion de cinci stele la Bistrita

Stadion de cinci stele la Bistrita

– Formatia ardeleana va juca in noul sezon pe un stadion complet renovat, care urmeaza sa fie si acoperit in urmatoarele luni.

Echipa Gloria Bistrita isi va juca meciurile de acasa pe unul dintre cele mai moderne stadioane din Romania. Ardelenii si-au sacrificat returul campionatului trecut, in care au evoluat la Reghin, tocmai pentru ca lucrarile la arena proprie sa poata fi terminate pana la startul noii editii a Ligii I, iar planurile conducerii bistritene sunt aproape de finalizare. Cu cinci saptamani ramase pana la primul meci de pe teren propriu al noului sezon, renovarea stadionului, care a implicat schimbarea suprafetei de joc si montarea instalatiei de nocturna, este in proportie de peste 80% terminata. "Cu siguranta pana in 15 iulie, totul va fi gata, asa ca nu se pune problema sa nu evoluam pe terenul nostru inca de la inceput. Am schimbat complet gazonul de joc, astfel incat vom avea cel mai bun teren din tara.

 

Nocturna este si ea in proportie de 90% terminata, zilele acestea se vor face si probele, iar acum se mai fac doar unele retusuri la portile de pe terenul de joc si la gardurile ce despart tribunele de gazon", a explicat, pentru Romania libera, vicepresedintele clubului bistritean, Ioan Horoba. Costurile acestor lucrari depasesc suma de doua milioane de euro, bani veniti atat de la sponsori cat si de la autoritati, insa oficialul ardelean spune ca modernizarea arenei "vampirilor" nu se va margini doar la ce s-a facut pana acum. Vor fi schimbate si scaunele, iar in 2009 se doreste ca ambele tribune ale stadionului sa fie acoperite.

"Vom inlocui si cateva scaune, pe care le vom aduce din Israel, insa aceasta operatiune va mai dura cel putin o luna. Vom face si o pista de atletism din tartan, astfel incat sa se poata organiza si alte evenimente sportive pe stadionul nostru. De asemenea, anul acesta vom incepe lucrarile de acoperire a tribunei intai, iar anul urmator vom trece si la acoperirea tribunei a doua. Avem ganduri mari aici la Bistrita", a mai declarat Horoba. Primul meci pe teren propriu al Gloriei Bistrita va fi in data de 2 august, impotriva Universitatii Craiova.

PREGATIRE
Gloria Bistrita va pleca, vineri, intr-un cantonament de 17 zile in Austria, acolo unde elevii antrenati de Ioan Ovidiu Sabau vor disputa mai multe partide amicale. "Nu stiu acum toate meciurile pe care le vom juca, insa cel mai important dintre ele va fi pe data de 9 iulie, impotriva multiplei campioane a Cehiei, Sparta Praga. Oricum, am adus vreo 10-12 jucatori noi, asa ca obiectivul pentru noul sezon va fi un loc in cupele europene", a precizat vicepresedintele Ioan Horoba, asteptarile noului sezon.

Cele mai citite

Deciziile lui Marcel Ciolacu expuse public în ședința de la Guvern din data de 4 Iulie

Marcel Ciolacu a expus, în ședința din data de 4 Iulie 2024 de la Guvern, decizia de a suplimenta cu peste 3 miliarde de...

Rusia continuă atacurile în Ucraina. Un mort și opt răniți

O femeie în vârstă a fost ucisă și opt persoane au fost rănite în urma unor lovituri rusești asupra nord-estului și sudului Ucrainei joi,...

Antonia îi răspunde unui fan care a criticat-o: „E egal cu zero pentru mine!”

În ultima postare de pe pagina ei de Instagram, Antonia a captat atenția admiratorilor săi prin o imagine în care poartă o bustieră albă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă