13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialSprijin USAID si CHF pentru localitatile afectate de inundatii

Sprijin USAID si CHF pentru localitatile afectate de inundatii

CHF International Romania a inaugurat doua obiective edilitare reabilitate in judetul Galati in cadrul Programului Romanian Flood Recovery, prin care este oferita asistenta financiara localitatilor afectate de inundatiile produse in vara anului 2005.
Primul dintre ele este Dispensarul Medical din satul Cosmesti Vale, localitatea cel mai greu lovita de viitura produsa in zorii zilei de 13 iulie 2005. Celalalt obiectiv este podul peste paraul Corozel, din comuna Matca. „Contributia estimata a CHF International Romania la ultimele proiecte realizate in judetul Galati este de peste 140.000 dolari. Incluzand si primele patru proiecte de infrastructura, valoarea totala a asistentei acordate pentru inundatii de catre USAID si CHF International Romania in judetul Galati este in final de peste 180.000 dolari”, ne-a declarat reprezentanta CHF Romania, Madalina Constantin. Programul Romania Flood Recovery este implementat de catre CHF International Romania si a fost lansat in luna octombrie 2005.
RFR este un program de 18 luni, finantat de Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID), este implementat judetele Galati, Vrancea, Bacau, Harghita, Mures, Teleorman, Olt si Arges, valoarea totala a finantarilor alocate prin acest program fiind de 3,2 milioane dolari. Pentru cele doua obiective inaugurate acum, dispensarul din Cosmesti Vale si podul din comuna Matca, prin RFR au fost alocate fonduri de peste 25.000 dolari. In judetul Galati, programul a fost lansat in noiembrie 2005, in parteneriat cu Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii Galati si sunt in derulare 15 proiecte de refacere a infrastructurii afectate de inundatiile din 2005. La inaugurarea celor doua obiective au participat directorul RFR, Devin O'Shaughnessy, prefectul Galatiului Mihai Capra, vicepresedintele CJ Galati Eugen Chebac si presedintele PIMM Galati, Marian Filimon. Primarul comunei Matca, Ionel Pohrib, ne-a declarat ca atunci cand a participat la lansarea Programului RFR nu a fost prea interesat, pentru ca si-a spus ca nu ar putea rezolva prea mult in infrastructura din comuna cu o finantare de 25.000 de dolari, dar ulterior, dupa ce si-a facut calculele, a descoperit ca se pot rezolva chiar destul de multe din problemele comunei si cu astfel de finantari.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă