19.7 C
Bucureศ™ti
joi, 3 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialSport cu salile goale

Sport cu salile goale

» Dupa Capitala, Constanta este orasul cu cele mai bune performante la jocurile de echipe.

» Din pacate, aceste rezultate sunt obtinute de multe ori in fata unor tribune goale.

Fara doar si poate, Constanta este unul dintre marile centre sportive ale tarii. Dupa Capitala, orasul de la malul marii da cei mai multi sportivi cu rezultate notabile pe plan international. De cativa ani, Constanta domina si multe dintre sporturile de echipa. Handbalul si voleiul au adus titluri nationale, cupe, dar si participari in competitiile internationale care promoveaza orasul in cel mai bun mod cu putinta. Din pacate insa, aceste performante sunt realizate cu tribunele goale. In afara de marile derbiuri si de jocurile de cupe europene, cand Sala Sporturilor se umple, banalele jocuri de campionat nu aduna prea multa lume. Care ar fi cauza acestui fenomen?
 
Starea de bine si educatia…
Sportul este privit, de multe ori, ca un spectacol, lucru recunoscut si de directorul Directiei pentru Sport a Judetului, Elena Francu. "Sportul este un spectacol, la fel ca si teatrul, dansul si filmul. Faptul ca la aceste evenimente nu vin prea multi spectatori nu este cauzat de o promovare deficitara a evenimentelor. Cred ca oamenii sunt preocupati de problemele de zi cu zi si practic nu mai au timp pentru a veni la un spectacol. Cred ca, in principal, atunci cand vedem la competitiile din strainatate tribune pline, acest lucru se datoreaza starii de bine a oamenilor.

In Romania, aceasta stare de bine nu exista, nu exista confortul sufletesc de a-ti lua familia si de a merge in tribunele unui stadion sau ale unei sali de sport", a declarat Elena Francu. Aceasta acuza si lipsa de interes a profesorilor de educatie fizica sau a celor care antreneaza grupe de copii si juniori. "Din pacate, nu am vazut in tribune nici un profesor de sport care sa vina cu grupele de juniori. Sunt sigura ca, daca se intampla acest lucru, din 30 de copii adusi de manuta la sala, la meciurile urmatoare, macar jumatate din acestia vor dori sa revina", a mai precizat Francu.
 
Pentru cine jucam?
Aceasta este intrebarea oricarui sportiv care intra pe teren si vede ca spectatorii lipsesc din tribune. Ca fosta jucatoare, Elena Francu descrie acest sentiment: "Ca fosta jucatoare, pot spune ca este groaznic sa joci cu tribunele goale. Spectatorii au menirea de a te impinge de la spate, iar tu, cel din teren, joci cu mult mai multa dezinvoltura". Cele mai afectate echipe sunt cele care nu au avut inca rezultate notabile. Echipa feminina de handbal, CS Tomis, a evoluat trei ani la rand in Cupa Challenge si a avut parte de intalniri cu tribunele pline. Rezultatele slabe din ultimul timp au alungat insa spectatorii, care nu isi mai doresc sa traiasca dezamagiri.

In alta situatie se gaseste CS Volei 2004 Tomis Constanta. Fetele au reusit cu greu sa se salveze de la retrogradare in sezoanele precedente, insa anul acesta au parte de rezultate surprinzator de bune. Nici acestea nu au reusit insa sa indemne lumea catre sala, adevarat fiind si faptul ca voleiul este un sport foarte putin atractiv, mai ales atunci cand echipa nu are mari sanse la performante serioase.

Fotbalul, un fenomen aparte
Daca in Sala Sporturilor se mai aduna cu greu doua-trei sute de oameni la un meci, acest numar pare infinit mai mic pe o arena de 14.000 de locuri, cum este arena din soseaua Primaverii. FC Farul joaca de ceva timp meciuri bune cu o astfel de medie de spectatori, lucru care afecteaza, cu siguranta, moralul jucatorilor. Dupa retrogradarea in divizia secunda, numarul spectatorilor s-a mai imputinat.

» Lipsa de educatie pe stadioane
Elena Francu deplange starea prin care trece FC Farul si crede ca orasul si echipa de la malul marii merita cu totul altceva. "Din pacate, in fotbal a aparut un fenomen ingrijorator. In ultimul timp au inceput sa vina pe stadion numai oameni care isi defuleaza frustrarile prin pumni. Aici este vorba de o lipsa crasa de educatie. Sincer, imi pare rau ca un oras ca Urziceniul a ajuns sa aiba la meciuri spectatori mai multi ca Farul, o echipa care reprezinta un oras mult mai mare. si aici nu cred ca e vorba de rezultate, desi si acest lucru conteaza, dar trebuie sa ne uitam si in urma si sa vedem ca si in esalonul secund Unirea avea foarte multi spectatori", a spus directorul DSJ.

Cele mai citite

CIA vrea sฤƒ recruteze informatori din China, Iran ศ™i Coreea de Nord

Agenศ›ia Centralฤƒ de Informaศ›ii a Statelor Unite (CIA) a iniศ›iat o campanie menitฤƒ sฤƒ recruteze informatori din China, Iran ศ™i Coreea de Nord, transmite...

Sancศ›iuni impuse de SUA, Marea Britanie ศ™i Australia pentru combaterea grupului de infractori cibernetici ruศ™i Evil Corp

SUA, Marea Britanie ศ™i Australia au impus sancศ›iuni รฎmpotriva a ศ™apte cetฤƒศ›eni ruศ™i ศ™i a douฤƒ companii aparศ›inรขnd unui agent FSB (Serviciul Federal de...

Nicuศ™or Dan ridicฤƒ ศ™tacheta: 20 de cerinศ›e esenศ›iale pentru viitorii candidaศ›i la prezidenศ›iale

Primarul General al Capitalei cere soluศ›ii concrete de la partide ศ™i candidaศ›ii la preศ™edinศ›ie Primarul Nicuศ™or Dan a prezentat 20 de puncte care includ modificฤƒri...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ