14.9 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSpecialSpitalul de urgenta va fi construit la Poplaca

Spitalul de urgenta va fi construit la Poplaca

– Fostul poligon militar sibian a fost oferit pentru constructia noului spital de urgenta

– Terenul este situat la o departare de un kilometru in linie dreapta de aeroport

– Licitatia pentru spital a fost deja programata pentru data de 7 aprilie

Ministerul sanatatii publice a obtinut un teren de 10 hectare de la Ministerul Apararii, pe care va incepe, in acest an, constructia primului spital clinic de urgenta din judetul Sibiu. Terenul era folosit drept poligon militar de Academia Trupelor de Uscat, a declarat prefectul Ilie Mitea.
Prefectul de Sibiu a adaugat ca, initial, Ministerul Apararii oferise pentru construirea noului spital un teren din zona comerciala de la marginea Sibiului, de pe teritoriul comunei selimbar, numai ca acest teren nu era tocmai potrivit pentru functionarea unui spital. Acum, terenul din selimbar se va intoarce in patrimoniul Ministerului Apararii. Ministerul Sanatatii Publice va organiza licitatia, in data 7 aprilie, pentru executia spitalului de la Sibiu. Anuntul referitor la licitatie a fost deja publicat pe site-ul ministerului.
Poligonul de la Poplaca se afla la doar sapte kilometri departare de centrul vechi al orasului. In prezent, zona este folosita pentru instruirea de front a viitorilor ofiteri. "Vor exista in continuare exercitii de trageri, pe terenul care va ramane al Ministerului Apararii. Tragerilor cu armament usor vor avea loc la mare departare si nu vor stanjeni actul medical", a declarat prefectul Ilie Mitea.

Constructia spitalului de urgenta din Sibiu a intarziat doi ani, din cauza terenului care a fost transferat, in aceasta saptamana, de la Ministerului Apararii la cel al Sanatatii. Prefectul Ilie Mitea a declarat ca serviciile medicale de urgenta, Ambulanta si SMURD, vor avea acces rapid la spital, atat dinspre oras, cat si dinspre aeroport. si asta cu atat mai mult cu cat aeroportul va putea fi folosit de elicopterele SMURD care vor transporta bolnavii din toata zona.
De mai bine de o jumatate de secol, in judetul Sibiu, autoritatile nu au mai construit nici un spital nou. Deocamdata, bolnavii din Sibiu sunt transportati de la un spital la altul pentru a face toate investigatiile medicale. Cladirile in care functioneaza Spitalul Clinic Judetean Sibiu sunt vechi de peste un secol, potrivit conducerii unitatii sanitare. Desi a beneficiat de investitii care se ridica la mai multe milioane de euro, actualul spital nu poate functiona ca unitate medicala de urgenta, pentru ca specialistii de pe diferitele sectii medicale nu se pot reuni rapid pentru a trata cazurile complexe.

Cele mai citite

Creșteri record de profit pentru câteva sectoare din România. În top, construcțiile, IT-ul și cercetarea

Ritmul de creştere a variat de la aproa­pe 80% la circa 165% În ultimii cinci ani, 15 sectoare din economia României au înregistrat creșteri semnificative,...

Creșteri record de profit pentru câteva sectoare din România. În top, construcțiile, IT-ul și cercetarea

Ritmul de creştere a variat de la aproa­pe 80% la circa 165% În ultimii cinci ani, 15 sectoare din economia României au înregistrat creșteri semnificative,...

De ce jocurile educaționale sunt esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a copilului?  

Jocurile educaționale sunt importante pentru dezvoltarea armonioasă a copilului. Acestea pot fi instrumente eficiente pentru îmbunătățirea capacităților cognitive, stimularea creativității și dezvoltarea abilităților...
Ultima oră
Pe aceeași temă