12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialSpitalul CFR din Galaţi ar putea deveni Spital Municipal

Spitalul CFR din Galaţi ar putea deveni Spital Municipal

Primăria Galaţi se pregăteşte de preluarea de la Ministerul Sănătăţii a Spitalului General Căi Ferate Galaţi, dar nu o va face înainte de a analiza ce va însemna asta din punct de vedere financiar: „Suntem într-un studiu. Vrem să vedem, în primul rând, ce implicaţii bugetare ar presupune aceasta şi după aceea ar urma procedurile de preluare de la minister, care nu sunt chiar aşa de simple. Este un studiu în curs de realizare”, a declarat primarul Marius Stan.

Reamintim că printr-o ordonanţă de urgenţă publicată recent în Monitorul Oficial, spitalele CFR din mai multe oraşe, printre care şi Galaţiul, au fost transferate de la Ministerul Transporturilor la Ministerul Sănătăţii.

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei, Ministerul Sănătăţii trebuie să preia spitalul pe bază de protocol de predare-primire unităţile sanitare cu paturi. Ulterior se poate pune problema trecerii spitalului în administrarea Primăriei Galaţi. Dacă primarii altor oraşe din ţară şi-au exprimat unele rezerve faţă de preluarea spitalelor CFR, în cazul Galaţiului este o situaţie ceva mai specială, pentru că în lipsa unui spital municipal, Primăria Galaţi este chiar foarte interesată de preluarea Spitalului CFR, pentru ca, prin reorganizare, acesta să devină spital municipal: „Am luat în calcul varianta preluării spitalului. Noi, Galaţiul, suntem singurul oraş care nu are spital municipal, iar acest spital s-ar preta foarte bine”, a declarat primarul Marius Stan.

 

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă