-0.2 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăSpecialSpital la domiciliu pentru persoanele defavorizate

Spital la domiciliu pentru persoanele defavorizate

Persoanele cu venituri reduse din Bucureşti pot beneficia de asistenţă medicală gratuită la domiciliu din partea specialiştilor primului centru medical deschis în România de o autoritate locală.

De la începutul anului,  medicii complexului „Caraiman” au efectuat peste 5.000 de vizite la domiciliul persoanelor cu venituri reduse din Sectorul 1, oferind acestora îngrijire medicală în baza recomandărilor medicului curant. Bucureştenii au beneficiat de proceduri precum monitorizarea glicemiei şi a tensiunii arteriale, pansamente la plăgi cronice, transportarea pacienţilor în vederea internării/externării sau efectuării unei consultaţii mai amănunţite la unul dintre spitalele din Capitală.

„Peste jumătate dintre beneficiarii serviciilor de asistenţă medicală la domiciliu au în specialiştii instituţiei noastre unicul sprijin, neavând alte rude apropiate care să le ofere ajutorul necesar”, a declarat directorul Complexului „Caraiman”, Angelica Juracopschi.

Orice persoană asistată – persoană fără venituri, cu venituri reduse, persoană vârstnică sau persoană cu handicap – cu domiciliul în Sectorul 1, poate  apela la serviciile acestui centru medical. Tot ce trebuie să facă este să sune între orele 7.00-19.00 la numărul de telefon 021/9644, iar ambulanţa socială se va deplasa la domiciliul său pentru a-i acorda asistenţa medicală de care are nevoie.

„Complexul Medical „Caraiman” face parte din programul de creştere a calităţii vieţii şi a nivelului de sănătate pentru locuitorii Sectorului 1, el este un element de bază al sistemului de asistenţă socială pe care l-am dezvoltat pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Situat pe strada Caraiman nr. 33A, centrul medical deschis de administraţia locală a Sectorului 1 dispune de 16 cabinete, dotate cu instrumente de ultimă generaţie.

Cele mai citite

UE analizează piețele agricole post-invazie în Ucraina: măsuri urgente pe masa Consiliului Agricultură și Pescuit

Miniștrii Agriculturii pregătesc strategii pentru 2025 la reuniunea Consiliului UE de la Bruxelles Miniștrii Agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene se reunesc luni, la...

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...

Firmele mici, obligate să implementeze SAF-T de la 1 ianuarie. Fără softuri, nu se poate

Pentru companiile mici, aceste softuri reprezintă un demers care presupune costuri suplimentare Începând cu 1 ianuarie 2025, firmele mici din România vor fi obligate să...
Ultima oră
Pe aceeași temă