18 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialSpectacolele saptamanii

Spectacolele saptamanii

– Teatrul National din Cluj-Napoca prezinta in aceasta seara, la ora 19.00, piesa „Ma joc cu voi asa cum doriti”. Spectacolul este inspirat de dramaturgia lui Lucian Blaga, intr-o versiune scenica de Anca Daniela Mihut, scenografia de Adrian Grand si coregrafia Danielei Timofte, cu Elena Ivanca in rolul principal, secondata de studentii de la Academia de Muzica „G. Dima”.
Joi va fi pusa in scena spumoasa satira a lui G. B. Shaw – „Pygmalion”, iar sambata – „Colonelul si pasarile” de Hristo Boicov, cu Victor Rerbengiuc, Vasilica Tastaman, Angelica Nicoara etc.
– Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca prezinta: miercuri ร „Scandal la opera” – comedie in doua acte de Ken Ludwig, in regia lui Peter Bokor din Canada, spectacol in premiera. (Se traduce la casca.) Vineri: „Flacara alba, flacara neagra”, dupa piesa „Dibuk” de S. Amnski, in versiunea scenica a regizorului David Zinder din Israel si scenografia Miriam Guretzky, din aceeasi tara. Sambata, se repeta „Scandal la opera”, duminica – „O scrisoare pierduta” a lui I. L. Caragiale, iar luni – „Discipolii” de Visky Andras.
l Opera Nationala din Cluj-Napoca prezinta, duminica, spectacolul „Cosi fan tutte” („Asa fac toate”) de W. A. Mozart, cu participarea sopranei Iulia Merca de la Academia de Muzica „G. Dima” din localitate si a tenorului Marius Manea de la Opera Nationala Bucuresti. Dirijor este Adrian Morar, iar regia este semnata de Rodica Popescu Moisa si scenografia ii apartine lui Andrei Schiopu. Spectacolul face parte din manifestarile Anului International Mozart – 2006.
– Teatrul German din Timisoara prezinta, miercuri, „Scaunele” de Eugen Ionesco (se traduce la casca); vineri si sambata – „Ultimul mesaj al cosmonautului catre femeia pe care a iubit-o odata in fosta Uniune Sovietica” de David Grieg, in regia lui Al. Mihaescu, scenografia fiind semnata de George Peter.
– Orchestra Filarmonicii „Banatul” din Timisoara prezinta, vineri, un concert Mozart. In cadrul lui, in prima auditie va fi interpretata si compozitia „Piesa de concert pentru timpani si orchestra” de M. Kagel, precum si „Simfonia nr. 1 in Do minor” de J. Brahms. Sub bagheta dirijorului Radu Popa va evolua percutionistul Doru Roman, laureat al mai multor concursuri de prestigiu.
– Teatrul Maghiar din Timisoara prezinta, astazi, piesa „Satra” dupa Maxim Gorki, in regia artistei Beatrice Rancea.
– Opera Nationala din Timisoara prezinta, maine, concertul „Vivat Academia”, sustinut de studentii Facultatii de Muzica din localitate care vor interpreta compozitii de Mozart, Rossini, Verdi etc., la pian fiind Silvia Carnu, Mihaela Craciun si Ema Feraru. Iar vineri se va putea audia un concert de muzica sacra.
– Teatrul de Stat din Oradea prezinta: in seara aceasta, de la orele 18.00, „Nevestele vesele din Windsor” ร soap-opera dupa W. Shakespeare, in regia lui Victor Ioan Frunza; maine – „Asteptandu-l pe Godot, de Beckett, in regia lui Emil Sauciuc; joi – „Soacra cu trei nurori” dupa Ion Creanga, in regia lui Gavril Borodan; iar sambata – „Oamenii cavernelor” de W. Saroyan.
– Teatrul de Nord – sectia romana – prezinta, astazi, la ora 11.00, „Scufita rosie” dupa Fratii Grimm, in regia lui Andrei Mihalache si scenografia semnata de Al. Radu, iar la ora 17.00, „Operele complete ale lui WLMSXPR” de Jess Borgeson, Adam Long si Daniel Singer, in regia lui Marian Negrescu. De asemenea, joi, va fi pusa in scena piesa „Desteptarea primaverii” de Frank Wedekind, in regia lui Gelu Badea, spectacolul repetandu-se in 23 ianuarie.
– La Teatrul „Ion Slavici” din Arad va avea loc, in 20 ianuarie, premiera piesei „Intoarcerea de acasa” de Stefan Caraman si a piesei „Euri” de Alina Nelega, in regia lui Stefan Iordanescu.

Cele mai citite

Trei candidaturi la prezidenศ›iale au fost contestate la CCR. Sรขmbฤƒtฤƒ se analizeazฤƒ sesizฤƒrile

Sรขmbฤƒtฤƒ este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai รฎnaltฤƒ funcศ›ie รฎn stat. รŽn cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidaศ›i pรขnฤƒ acum Sรขmbฤƒtฤƒ...

Israelul va da un โ€žrฤƒspuns pe mฤƒsurฤƒโ€ Iranului dupฤƒ atacul cu rachete

Israelul "pregฤƒteลŸte un rฤƒspuns" dupฤƒ atacul cu rachete lansat marลฃi asupra teritoriului sฤƒu de Iran, a anunลฃat sรขmbฤƒtฤƒ un responsabil militar israelian, รฎn timp...

Un accident grav, soldat cu morศ›i ศ™i rฤƒniศ›i, a blocat Valea Oltului

Un accident grav s-a produs sรขmbฤƒtฤƒ dupฤƒ amiaza pe Valea Oltului. O persoanฤƒ a murit ศ™i altele sunt rฤƒnite. Circulaศ›ia maศ™inilor este blocatฤƒ. Potrivit IPJ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ