17.4 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialSpatiul verde de pe Poligrafiei, distrus cu aviz oficial

Spatiul verde de pe Poligrafiei, distrus cu aviz oficial

» Cladirea de 120 de metri se poate ridica pe Bd. Poligrafiei cu un aviz de la Agricultura.
» Arhitectul-sef al Capitalei e de parere ca nu exista probleme de legalitate, ci doar morale.

Aprobarea ridicarii unei constructii inalte de 120 de metri, cu un coeficient de utilizare a terenului foarte mare, pe Bd. Poligrafiei unde exista un spatiu verde nu pune nici o problema legala, conform arhitectului-sef al Primariei Capitalei, Gh. Patrascu. Acesta a explicat ieri, la dezbaterea publica organizata pentru Planul Urbanistic Zonal Bd. Poligrafiei nr. 49-51 ca acesta ar putea ridica doar probleme morale si, in nici un caz, de incalcare a legii. Patrascu a recunoscut ca CUT (n.r. – coeficientul de utilizare a terenului) este mare in proiectul de PUZ, dupa cum a atras atentia si fostul arhitect-sef al Capitalei, Adrian Bold, care l-a considerat "exagerat si fara precedent in istoria urbanismului din Romania". Patrascu a explicat ca, avand in vedere zona din vecinatate, rezulta o densitate acceptabila la un CUT de aproape 20. O alta problema semnalata pentru acest PUZ a fost prezenta zonei verzi de-a lungul Bd. Poligrafiei care ar putea fi distrusa, dupa cum a atras atentia Asociatia "Salvati Bucurestiul".

 

Edilii au explicat ca pe harta de functiuni acolo apare o zona verde, insa pe harta cu indicativul functiunilor nu apar precizari. In plus, primaria a primit un aviz de la Ministerul Agriculturii – Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Bucuresti, in care se specifica faptul ca pe teren sunt "pomi uscati in declin biologic".
In 2007, municipalitatea a avizat defrisarea a 15 arbori si a sase metri liniari de gard viu, insa Primaria Sectorului 1 a sesizat ca s-a defrisat mai mult, motiv pentru care a anuntat sanctiuni. Asa se poate explica de ce in prezent spatiul verde nu mai are decat cativa copaci uscati, asa cum apare in avizul Ministerului Agriculturii.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă