Spaghetele se pot găti într-o mulțime de feluri, mergând pe rețete italienești, în mod special, dar lista este infinită până la urmă.
Pentru astăzi îți recomandăm să încerci o rețetă mai “altfel”, în care să folosești cârnați de casă pe care să îi combini cu porumb. Poate nu ți se pare combinația ideală, dar după ce guști, sigur vei să mai faci rețeta din nou.
Ce ai nevoie pentru a prepara spaghetele? (Pentru 4 persoane)
1 cutie spaghete de 400 grame
150 grame de cârnați de casă
1 conservă porumb
4 căței de usturoi
1 suc de roșii de casă, la un 1itru
1 morcov
2 cepe
2 ouă
Sare
Boia dulce
3 linguri bulion (pastă de roșii)
Busuioc
Pătrunjel pentru ornat
Ulei de măsline
Cum se prepară?
Pui spaghetele la fiert, iar între timp începi să tai ingredientele. Cârnații îi vei tăia mărunt, morcoviul în fâșii subțiri, ceapa mărunt, iar usturoiul măcinat.
Într-o tigaie călești ceapa, după care pui cârnații, porumbul, iar apoi morcovii, pentru ca cei din urmă să rămână mai crocanți. Condimentezi ingredientele din tigaie cu sare, piper și boia dulce (la alegere poți pune și picantă), iar spre sfârșit când s-au făcut, pui și usturoiul și cele 3 linguri de bulion. Presari puțin busuioc și amesteci toată compoziția la foc mic, până când toate ingredientele s-au gătit și începe să se simtă și aroma de usturoi; după care se presupune că spaghetele s-au fiert, deci le iei de pe foc și le scurgi într-o sită.
Bați cele două ouă și cum ai face omletă, iar spaghetele le pui într-o oală, deasupra unei cantități relativ mici de ulei de măsline. În timp ce acestea sunt pe foc, adaugi ouăle și amesteci în spaghete până când se vede textura de ou gătit, printre și peste spaghete.
În continuare, vei lua toată compoziția din tigaie și o vei turna deasupra spaghetelor. La foc mic, amesteci încontinuu, în timp ce torni și sucul de roșii. La sfârșit ornezi cu pătrunjel proaspăt. Poftă bună!