18 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialลžova a solicitat urgentarea lucrฤƒrilor la autostrada TimiลŸoara-Deva

ลžova a solicitat urgentarea lucrฤƒrilor la autostrada TimiลŸoara-Deva

Ministrul Transporturilor, Dan ลžova, a anunศ›at cฤƒ a solicitat constructorilor loturilor de autostradฤƒ TimiลŸoara-Lugoj ลŸi Lugoj-Deva sฤƒ urgenteze lucrฤƒrile, relateazฤƒ Mediafax.

"Am solicitat ลŸi constructorului Tirena Scavi (de pe lotul 2 al autostrฤƒzii TimiลŸoara-Lugoj – n.r.) ลŸi constructorului Selina de pe Lugoj-Deva, lotul 2, sฤƒ urgenteze lucrฤƒrile în aลŸa fel încât sฤƒ nu se facฤƒ proiectul în 30 de luni, ci mai repede. Dacฤƒ nu vor reuลŸi sฤƒ termine pânฤƒ în decembrie 2015, în septembrie 2015 vom proceda la «fazare» (în funcลฃie de stadiul lucrฤƒrilor la acea datฤƒ – n.r.). Avem un memorandum deja aprobat în Guvern, Comisia Europeanฤƒ a aprobat «fazarea» geologicฤƒ propusฤƒ de noi, a proiectelor, în aลŸa fel încât sฤƒ fie finanลฃate ลŸi din alocarea 2007-2013 ลŸi din alocarea 2014-2020, dar în acelaลŸi timp ne bazฤƒm pe forลฃa de lucru a companiilor", a declarat Dan ลžova, duminicฤƒ, la RecaลŸ (TimiลŸ).

Ministrul a mai spus cฤƒ a discutat ลŸi cu omologul sฤƒu din Ungaria despre autostrada care va fi construitฤƒ de ลฃara vecinฤƒ pânฤƒ la graniลฃa cu România ลŸi cฤƒ aceasta va fi finalizatฤƒ cu aproximativ nouฤƒ luni mai depede decât cea din ลฃara noastrฤƒ.

"Ei vor ajunge cu autostrada la graniลฃฤƒ cu nouฤƒ luni înaintea noastrฤƒ. Am avut mai multe discuลฃii. Ei nu au spaลฃii de parcare a TIR-urilor pe perioada în care nu se trece la graniลฃa, facem totul la noi. A fost o discuลฃie întreagฤƒ ลŸi sunt întâlniri periodice cu colegii din Ungaria", a mai spus ลžova.

Dan ลžova a fฤƒcut ลŸi o vizitฤƒ la lotul 2 al autostrฤƒzii TimiลŸoara-Lugoj care se aflฤƒ în lucru ลŸi s-a arฤƒtat nemulลฃumit de faptul cฤƒ nu a fost întâmpinat de reprezentanลฃii constructorului ลŸi ai Direcลฃiei Regionale de Drumuri TimiลŸoara.

"Pe TimiลŸoara- Lugoj lotul 2 am fost pe autostradฤƒ fฤƒrฤƒ prezenลฃa ลŸefului Regionalei de Drumuri TimiลŸ, lucru pe care îl consider inacceptabil, fฤƒrฤƒ prezenลฃa unor reprezentanลฃi ai constructorului Tirena Scavi de la BucureลŸti, lucru pe care de asemenea îl consider inacceptabil ลŸi fฤƒrฤƒ prezenลฃa unitฤƒลฃii de implementare proiect a CNADNR central de la BucureลŸti, lucru pe care, de asemenea, îl consider inacceptabil. Toate cele trei lucruri vor fi luate în discuลฃie, în cursul zilei de luni, la nivelul CNADNR ลŸi vom lua mฤƒsurile de rigoare, fireลŸte, mai puลฃin împotriva constructorului Tirena Scavi, pe care îl vom informa cฤƒ atunci când vom veni sฤƒ vedem care este stadiul lucrฤƒrilor aลŸteptฤƒm sฤƒ fie prezent un reprezentant oficial care poate rฤƒspunde de acลฃiunile companiei, altfel începem sฤƒ avem îndoilei asupra modului în care îลŸi executฤƒ îndatoririle asupra lucrฤƒrii pe care o au", a mai spus ลžova.

Lotul 2 al autostrฤƒzii TimiลŸoara- Lugoj are o valoare totalฤƒ de 423.356.307,32 lei fฤƒrฤƒ TVA. Finanลฃarea este asiguratฤƒ din Fonduri Europene (Fonduri de Coeziune – 85 la sutฤƒ) ลŸi fonduri de la bugetul de stat (Guvernul României -15 la sutฤƒ). Acest tronson va avea 25,6 kilometri, zece poduri ลŸi podeลฃe ลŸi 15 pasaje rutiere. Primul tronson al acestei autostrฤƒzi a fost deschis circulaลฃiei în octombrie 2012, fiind realizat de asocierea Spedition UMB – Tehnostrade – Carena SpA Impresa di Construzioni.

Cele mai citite

CCR a exclus-o pe Diana ศ˜oศ™oacฤƒ din cursa pentru prezidenศ›iale

CCR a exclus-o pe Diana ศ˜oศ™oacฤƒ din cursa pentru prezidenศ›iale, menศ›inรขnd รฎnsฤƒ candidaturile lui Nicolae Ciucฤƒ ศ™i Kelemen Hunor. Votul pentru Mircea Geoanฤƒ a...

Ludovic Orban: Voi fi un preลŸedinte „de multe ori surprinzฤƒtor”, prezent, implicat, simลฃitor

PreลŸedintele Forลฃa Dreptei, Ludovic Orban, ลŸi-a depus, sรขmbฤƒtฤƒ, candidatura pentru funcลฃia de preลŸedinte al Romรขniei, susลฃinut de FD, PMP, Alternativa Dreaptฤƒ ลŸi PNลข Maniu-Mihalache,...

Incendiu la รŽntreprinderea de Rulmenลฃi Bรขrlad

Pompieri militari intervin, sรขmbฤƒtฤƒ, la un incendiu izbucnit รฎntr-o halฤƒ de producลฃie a รŽntreprinderii de Rulmenลฃi Bรขrlad, afectat fiind acoperiลŸul imobilului pe o suprafaลฃฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ