14 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialSorti nemilosi pentru HCM

Sorti nemilosi pentru HCM

» Echipa de pe litoral va evolua in cea mai grea grupa a Ligii Campionilor.

» Constantenii spera la locul patru si la calificarea, in premiera, in 16-imile competitiei.
 
Miercuri noapte a avut loc la Liechtenstein Museum din Viena tragerea la sorti a grupelor celei mai prestigioase competitii handbalistice rezervata echipelor de club, Liga Campionilor. In urnele cu echipele participante s-a aflat si campioana Romaniei, HCM Constanta, grupare ce se afla la a patra participare in aceasta intrecere, dar care va evolua pentru prima oara direct in grupe, fara a mai juca vreun tur preliminar. Sortii nu au fost deloc blanzi pentru echipa de pe litoral care, in afara de capul de serie care este cel mai slab din cei patru posibili, a dat peste cele mai puternice echipe din celelalte grupe valorice. Astfel, HCM Constanta va juca in grupa A, unde se afla Chekhovskie Medvedi (campioana Rusiei), Montpellier HB (campioana Frantei), Pick Szeged (vicecampioana Ungariei), Pevafersa Valladolid (Spania, cistigatoarea Cupei Cupelor in 2009).

 

Ultima echipa a grupei se va stabili in urma unui turneu preliminar, unde se intalnesc ZTR Zaporoje (Ucraina), AC PAOK (Grecia) si SPE Strovolos (Cipru). Echipierii formatiei constantene spera la locul patru in grupa, care le aduce calificarea in faza urmatoare a competitiei. Paradoxal, acestia considera ca echipa de batut este chiar campioana Rusiei, echipa aflata in aceasta grupa din postura de cap de serie. "Este o grupa extrem de grea, dar se putea si mai rau. Speram sa nu avem probleme cu echipa venita din calificari si sa obtinem rezultate bune in fata rusilor, care nu sunt de speriat. Totodata, se pare ca Szeged are probleme financiare si va pierde multi din jucatorii de valoare, astfel ca si acolo este o paine de mancat. Cert este ca nu plecam invinsi din start, avem sansa noastra si trebuie sa ne-o fructificam", a declarat secundul Eden Hairi.

» Trei foste adversare
Cu exceptia gruparii ruse, celelalte trei formatii din grupa in care se afla HCM au mai fost adversarele echipei de pe litoral. Francezii de la Montpellier si ungurii de la Pick Szeged au jucat impotriva constantenilor in aceeasi competite in care vor evolua si acum, Liga Campionilor. In ceea ce ii priveste pe spaniolii de la Valladolid, acestia au stopat gruparea de la malul marii de doua ori in drumul spre Cupa Cupelor. Prima oara s-a intamplat in semifinalele sezonului 2005/2006, iar ultima oara, sezonul trecut, in sferturile aceleiasi competitii.

Cele mai citite

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă