6 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăSpecialSorin Oprescu face turul spitalelor

Sorin Oprescu face turul spitalelor

Fostul primar a fost internat în ultimele treizeci de zile de când se află în arest la cinci spitale din Bucureşti, fiind investigat pentru mai multe boli precum diabet, afecţiuni cardiace sau chiar cancer pulmonar.  În mod normal, pentru un pacient aflat în libertate, efectuarea unor astfel de analize şi investigaţii medicale costă câteva mii de lei şi se poate face în câteva luni din cauza numărului mare de solicitări.

Viorel Mocanu, unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu, a spus, după ce l-a vizitat pe primarul suspendat al Capitalei, la Institutul de Diabet „N. Paulescu”, că medicii au reuşit să-i stabilizeze glicemia clientului său, i-au mărit doza de insulină şi i-au stabilit un regim alimentar.

Sorin Oprescu a fost transferat, joi, din Arestul Capitalei la Institutul Oncologic, pentru a fi supus unor investigaţii medicale la Centrul Oncologic de Diagnostic şi Tratament Fundeni, ca urmare a aprobării cererii formulate în 3 octombrie de avocaţii edilului.
Ulterior, edilul suspendat al Capitalei a fost transferat, vineri, de la Institutul Oncologic Bucureşti la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „Prof. Dr. N. Paulescu”, după ce starea acestuia nu a permis realizarea investigaţiei PET/CT (computer tomograf), din cauza valorilor crescute ale glicemiei. Acesta a fost reprogramat pentru investigaţie miercuri, 14 octombrie.
Sorin Oprescu a fost transferat şi în 26 septembrie din Arestul Central al Poliţiei Capitalei, atunci fiind dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a stat internat într-o rezervă la Secţia de Cardiologie, sub pază, până în 29 septembrie. Medicii de la SUUB i-au făcut mai multe investigaţii, printre care şi o coronarografie.

Oprescu a reclamat la Ministerul Sănătății personalul medico-sanitar de la Arestul Capitalei

Avocaţii lui Sorin Oprescu au reclamat  la Ministerul Sănătăţii comportamentul personalului medico-sanitar de la Arestul Capitalei, precizând că acesta nu respectă drepturile pacientului și nu îi acordă tratament şi hrană adecvate bolilor de care suferă.

La registratura Ministerului Sănătăţii a fost depus un document de reprezentanţi ai cabinetului de avocatură care îl apără în instanţă pe Sorin Oprescu, prin care este cerută verificarea „neregulilor din cadrul cabinetului medical aflat în serviciul de arest preventiv”.În document, avocaţii spun că lui Sorin Oprescu îi sunt încălcate drepturile ca pacient, nu primeşte regimul alimentar recomandat în diabet şi nu îi este acordat tratamentul de care are nevoie pentru suferinţele înscrise în fişa medicală. Avocaţii lui Sorin Oprescu spun că, în urma investigaţiilor medicale la care primarul suspendat al Capitalei a fost supus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, s-ar fi stabilit că ar suferi de 12 afecţiuni, unele grave, fiindu-i depistat şi un nodul la un plămân, care ridică suspiciuni privind un posibil cancer

Spitalul Penitenciar Rahova – mândria profesorului Brădişteanu

Medicul Brădişteanu, fost coleg de partid şi Parlament cu Sorin Oprescu, a fost acuzat  în 2006  de DNA că ar fi primit o mită de jumătate de milion de dolari şi o alta, în mai multe tranşe, de trei milioane şi jumătate de euro, toţi banii fiind daţi de o firmă austriaco-elveţiană ce distribuie produse medicale, CC Med AG. În schimbul banilor, Brădişteanu ar fi facilitat companiei câştigarea unei licitaţii pentru echiparea spitalelor penitenciar din România, procedură desfăşurată în anii 2001-2002.

Potrivit anchetatorilor, Brădişteanu s-ar fi ocupat personal de licitaţia în valoare de 20 de milioane de dolari, sumă plătită de Ministerul Justiţiei, condus atunci de Rodica Stănoiu, pentru cumpărarea tehnicii medicale. „Ceilalţi membri ai comisiei au arătat că medicul Brădişteanu s-ar fi ocupat de toate aspectele acestei licitaţii şi că ei doar ar fi semnat. Pentru asta sunt învinuiţi de abuz în serviciu”, susţineau anchetatorii. Pe de altă parte, o parte din aparatura medicală achiziţionată este extrem de sofisticată, nejustificându-se cumpărarea ei, cu atât mai mult cu cât nu au fost pregătiţi medici să o utilizeze.

Şeful Secţiei de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca, Şerban Brădişteanu, a declarat în instanţă că aparatura achiziţionată de el pentru dotarea spitalului din Penitenciarul Rahova a ridicat substanţial calitatea tratării în sistemul medical penitenciar. ”Spitalul Rahova este poate o mândrie la acest moment datorită dotărilor de acolo. Au fost scoase posturi la concurs la acea vreme, iar medicii de acolo au fost instruiţi în toate privinţele”, a arătat medicul.

Şerban Brădişteanu a fost achitat în final atât pentru abuz în serviciu, cât şi pentru primire de foloase necuvenite, în dosarul în care a fost acuzat  de DNA că ar fi primit mită patru milioane şi jumătate de euro.  

Cele mai citite

Pensiile cresc din ianuarie 2025: Pensia minimă garantată ajunge la 1.415 lei

Valoarea Punctului de Referință (VPR) pentru calculul pensiilor va crește de la 81 de lei la 91 de lei, marcând o majorare de 12,1%,...

Acordul pentru avioanele F-35, moment istoric

România a semnat, joi, la Palatul Victoria, acordul pentru achiziția avioanelor F-35, marcând un moment crucial în modernizarea Forțelor Aeriene Române Ceremonia a fost prezidată...

Creștere semnificativă a înmatriculărilor auto noi în România și UE: Țara noastră avansează pe piața de hibride

În primele zece luni ale anului 2024, România a înregistrat o creștere de 5,4% a înmatriculărilor de autoturisme noi față de aceeași perioadă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă