21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialSora mai mică a lui Kim Jong-un, implicată în conducerea ţării

Sora mai mică a lui Kim Jong-un, implicată în conducerea ţării

Sora mai mică a lui Kim Jong-un, Kim Yo-jong, ocupă un rol foarte important în noua organigramă a regimului, afectat anul trecut de o epurare, potrivit televiziunii nord-coreene, relatează AFP, conform Mediafax.

Kim Yo-jong, care ar avea vârsta de 26 de ani, a apărut duminică alături de fratele ei, cu ocazia alegerilor parlamentare în care se prezintă un candidat unic în fiecare circumscripţie, desemnat de către Partidul Muncitorilor.

Citeşte şi: Ce a dus la arestarea şi executarea lui Jang Song-thaek: Influenţa asupra nepotului Kim Jong-un se diminuase

Aceasta nu este prima apariţie publică a tinerei. În 2011 ea a apărut, plângând, la funeraliile tatălui său, Kim Jong-il, iar ulterior, în mod episodic, în delegaţii care-l însoţeau pe Kim Jong-un în turneele efectuate pe teren.

Însă duminică, pentru prima dată, în mijlocul mai multor demnitari politici şi militari, tânăra a fost desemnată nominal şi prezentată va „reprezentant de rang înalt”.

Televiziunea de stat nu a precizat ce funcţie deţine, însă ea ar fi însărcinată cu evenimentele la Cabinetul lui Kim Jong-un.

Potrivit lui Ahn Chan-il, director la World Institute for North Korea Studies de la Seul, tânăra Kim Yo-jong ar urma să-şi ajute fratele să-şi consolideze controlul asupra puterii şi ţării, perpetuând astfel dinastia Kim, unică în istoria regimurilor de inspiraţie stalinistă.

Citeşte şi: Raport ONU: Coreea de Nord, cea mai opresivă dictatură din lume, o ţară a „atrocităţilor neimaginabile”

Acest rol era deţinut anterior de mătuşa lor dinspre tată, Kim Kyong-hui, soţia mentorului tânărului Kim Jong-un, Jang Song-thaek, executat în decembrie sub acuzaţia de corupţie şi trădare.

Kim Kyong-hui, în vârstă de 67 de ani, ar fi bolnavă şi s-ar afla în străinătate pentru îngrijiri.

Cele mai citite

Pilații din Pontus Euxinus

În politica noastră cea de toate zilele – ia-o, Doamne, și du-o de aici! -, prinde rădăcini tot mai solide un obicei care,...

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege...

Categoria Păi să nu spun vorba aia?!

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, despre acuzațiile liberalilor aduse lui Ciolacu: „Sunt foarte departe de adevăr, ca să nu le zic...
Ultima oră
Pe aceeași temă