20.2 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialSoprana Divna, concert special de PaลŸte la Ateneul Romรขn

Soprana Divna, concert special de PaลŸte la Ateneul Romรขn

Soprana Divna Ljubojevic, adevฤƒrat simbol ลŸi ambasador cultural al Serbiei, aduce etericele sale interpretฤƒri ale cântฤƒrilor ortodoxe bizantine pe scena Ateneului Român, într-un concert special de PaลŸte ce va avea loc în duminica Floriilor – 13 aprilie 2014.

Alฤƒturi de corul Melodi, pe care l-a fondat în 1991 ลŸi care o va însoลฃi în ลฃara noastrฤƒ, Divna abordeazฤƒ un repertoriu de inspiraลฃie sacrฤƒ ลŸi spiritualฤƒ, ce variazฤƒ de la pasaje din lucrฤƒri antice, la compoziลฃii contemporane. Calitฤƒลฃile vocale deosebite îi permit Divnei sฤƒ îลŸi asume postura de solist, atât în piese bisericeลŸti cât ลŸi în pasaje de operฤƒ.

Programul serii va fi completat de recitalul oferit de Cristian Pomohaci. Actualmente preot paroh la MoลŸuni-Veลฃa, judeลฃul MureลŸ, Cristian Pomohaci s-a remarcat încฤƒ din adolescenลฃฤƒ prin talentul artistic, timbrul deosebit ลŸi carisma personalฤƒ. Debutul tânฤƒrului interpret a avut loc în zona folclorului autentic, însฤƒ vocaลฃia i-a purtat paลŸii spre cântฤƒrile religioase, care i-au pus în valoare talentul ลŸi sensibilitatea. Spre cultivarea talentului vocal a frecventat cursurile secลฃiei de bizantinologie a Conservatorului de Muzicฤƒ Ciprian Porumbescu, iar urmând chemarea Domnului, Cristian Pomohaci a absolvit facultatea de Teologie Ortodoxฤƒ din BucureลŸti. Pe 13 aprilie va încฤƒlzi inimile celor prezenลฃi la Ateneul Român cu frumoase cântฤƒri religioase cu temฤƒ pascalฤƒ, pline de har, smerenie ลŸi sinceritate.

Divna Ljubojevic a fost pasionatฤƒ de micฤƒ de tainele muziicii sârbeลŸti, ruseลŸti ลŸi original bizantine. Ea ลŸi-a început pregฤƒtirea în domeniul muzical la mânฤƒstirea Vavedenje din Belgrad, la vârsta de 10 ani ลŸi a moลŸtenit dragostea pentru muzica sacrฤƒ bizantinฤƒ de la cฤƒlugฤƒriลฃele de origine rusฤƒ, care ลŸi-au dedicat viaลฃa conservฤƒrii acestei tradiลฃii culturale. Ulterior, a urmat Colegiul de Muzicฤƒ Mokranjac din Belgrad ลŸi Academia de Muzicฤƒ din Novi Sad.

Divna a dirijat, încฤƒ de la vârsta de 18 ani, Corul Mokranjac din Belgrad ลŸi s-a remarcat în postura de cel mai tânฤƒr dirijor al Primei Societฤƒลฃi Corale – formaลฃiunea coralฤƒ cu cea mai îndelungatฤƒ istorie din spaลฃiul sârbesc. În 1991, ea a fondat corul Melodi, alฤƒturi de care a susลฃinut reprezentaลฃii ลŸi a fost aclamatฤƒ la scenฤƒ deschisฤƒ, în lumea întreagฤƒ.

Biletele la concertul de PaลŸte costฤƒ 200 sau 250 de lei ลŸi se gฤƒsesc în magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), magazinele Flanco, Librฤƒriile Adevฤƒrul ลŸi Eminescu, la Palatul Naลฃional al Copiilor, în oficiile PoลŸtei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos ลŸi Diverta, ลŸi online pe www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, ลŸi www.myticket.ro

Biletele achiziลฃionate pentru concertul din 24 decembrie care nu a mai avut loc rฤƒmân valabile pentru spectacolul pascal ce îi va avea ca protagoniลŸti pe Divna ลŸi pe Cristian Pomohaci.

Cele mai citite

Macron vrea oprirea livrฤƒrilor de arme pentru Israel, folosite รฎn Gaza

PreลŸedintele francez Emmanuel Macron s-a exprimat sรขmbฤƒtฤƒ รฎn favoarea opririi livrฤƒrilor de arme cฤƒtre Israel, dacฤƒ aceste arme sunt folosite รฎn conflictul din FรขลŸia...

De Ziua Educaศ›iei, preศ™edintele Iohannis a decorat peste 100 de unitฤƒศ›i de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt

Preศ™edintele a transmis cฤƒ educarea unor รฎntregi generaศ›ii este una dintre cele mai frumoase vocaศ›ii Preศ™edintele Klaus Iohannis a transmis sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie, unย mesajย cu ocazia...

Trei candidaturi la prezidenศ›iale au fost contestate la CCR. Sรขmbฤƒtฤƒ se analizeazฤƒ sesizฤƒrile

Sรขmbฤƒtฤƒ este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai รฎnaltฤƒ funcศ›ie รฎn stat. รŽn cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidaศ›i pรขnฤƒ acum Sรขmbฤƒtฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ