17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialSony a proiectat primul „vizor” 3D din lume

Sony a proiectat primul „vizor” 3D din lume

Compania Sony a dezvăluit, miercuri, primul dispozitiv tri-dimensional asemănător unui vizor, care îi va permite purtătorului să experimenteze o privelişte ca la cinema, potrivit news.yahoo.com.

Dispozitivul, numit „Personal 3D Viewer (HMZ-T1)”, este asemănător unui vizor şi cântăreşte doar 420 de grame. El se pune pe cap şi îi permite purtătorului să vadă imagini 3D cu o rezoluţie înaltă folosind două ecrane mici aşezate în faţa fiecărui ochi.

Dispozitivul este legat de un procesor şi dispune de căşti cu sistem audio surround, care îi dă purtătorului „impresia foarte reală că este acolo,” a declarat compania Sony.

Sony a mai afirmat că display-ul redă experienţa urmăririi unui film pe un ecran virtual de 750 de inchi de la 20 de metri distanţă.

Compania sfătuieşte ca dispozitivul să nu fie folosit de copii de până la 15 ani şi avertizează că ar putea declanşa răul de mişcare dacă este folosit într-un mediu instabil, cum ar fi într-o maşină.

Sony plănuieşte să lanseze dispozitivul în Japonia, în data de 11 noiembrie, iar preţul iniţial este aproximat la 780 de dolari.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă