17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialŞomerii sunt aşteptaţi la bursa locurilor de muncă

Şomerii sunt aşteptaţi la bursa locurilor de muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mureş organizează vineri o bursă generală a locurilor de muncă destinată în special absolvenţilor, dar la care îşi pot încerca norocul atât şomerii, cât şi cei care caută un post mai bine plătit. Asta pentru că, potrivit AJOFM Mureş, „aproape 500 de posturi au fost scoase la concurs de diverse societăţi comerciale din judeţ. Acestea caută în special personal pregătit cu studii medii şi superioare”.

Care sunt cele mai bine plătite posturi

Astfel, la bursă sunt 55 de locuri de muncă pentru absolvenţii de studii superioare în domenii precum IT, vânzări maşini, consultanţă financiară sau inginerie. Acestea, spun specialiştii ar fi, în mod normal, cele mai bine plătite posturi, în timp ce restul se adresează absolvenţilor de studii medii. Acestora din urmă le sunt puse la dispoziţie 411 locuri de muncă de brutar, ospătar, lucrător comercial, mecanic auto sau muncitor necalificat. Majoritatea locurilor de muncă vacante sunt în Târgu-Mureş, iar reprezentanţii AJOFM Mureş spun că 330 de posturi din cele aproape 500 sunt anunţate de 34 de firme din Târgu Mureş, în timp ce 63 de locuri de muncă vacante sunt în Târnăveni, iar alte 74 la Sighişoara.

Potrivit organizatorilor bursei generale a locurilor de muncă de la Târgu-Mureş, în evidenţele AJOFM Mureş sunt peste 1.100 de absolvenţi, din care 350 cu studii superioare. Bursa va avea loc între orele 9 şi 14 la Casa de Cultură „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş, dar şi la cele două puncte de lucru ale AJOFM Mureş din Sighişoara şi Târnăveni.

Cele mai citite

Liga Națiunilor: Germania-Ungaria 5-0 Olanda-Bosnia-Herțegovina 5-2

Selecţionatele Germaniei şi Olandei au obţinut victorii la scor, sâmbătă, în primele lor meciuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal. Germania a surclasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă