14 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialSomeri fara speranta la Botosani

Someri fara speranta la Botosani

Numai aproximativ 2.300 de someri din cei peste 12.000 existenti in judetul Botosani primesc indemnizatia de somaj. Potrivit purtatorului de cuvant al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Botosani, Brandusa Rusu, mai bine de trei sferturi dintre botosanenii care se afla in evidentele agentiei nu beneficiaza de drepturi banesti, fiind in cautarea unui loc de munca. Brandusa Rusu sustine ca anul acesta la nivelul judetului Botosani se inregistreaza o scadere a numarului de someri.
Daca anul trecut in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca numarul persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca atingea aproape cifra de 14.000, anul acesta numarul somerilor a scazut cu aproximativ doua mii de persoane.
Printre principalele motive care au dus la scaderea ratei somajului in judetul Botosani sunt si incadrarea profesionala a somerilor, subventionarea locurilor de munca pentru someri, dar si pentru absolventii de studii superioare, acordarea de credite cu dobanda bonificata. Nu sunt excluse nici plecarea unora dintre someri la munca in strainatate sau decesul acestora.
In prezent, peste 50% dintre persoanele aflate in cautarea unui loc de munca au varste cuprinse intre 30 si 50 de ani. Cei mai multi someri se afla in randul barbatilor, avand in vedere oferta generoasa a Agentiei Judetene pentru Ocupa-rea Fortei de Munca in domeniul confectiilor, unde cele mai multe locuri de munca sunt destinate femeilor. De mentionat ca nivelul de pregatire al somerilor aflati in evidenta AJOFM este mediu, situatia persoanelor cu studii superioare aflate in somaj fiind de 1,3%.

Cele mai citite

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă