20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSoft timisean pentru basarabeni

Soft timisean pentru basarabeni

» Lasting System Timisoara intentioneaza sa dezvolte un centru software in Republica Moldova

Grupul de firme Lasting System Timisoara, furnizor de solutii si echipamente IT, a obtinut in primul trimestru o cifra de afaceri de sapte milioane de euro si estimeaza pentru 2007 o crestere de 30%, la 25 milioane de euro. "Pentru atingerea acestui rezultat, mizam atat pe cresterea generala a pietei romanesti si pe extinderea portofoliului nostru de produse si servicii, cat si pe exploatarea principalelor directii de business conturate in ultimii ani. Pentru prima jumatate a anului, estimam ca vom obtine o cifra de afaceri de 11 milioane de euro, reprezentand o pondere de 40-45% din nivelul intregului an", spune directorul de marketing al grupului, Horatiu Covlescu.
Grupul Lasting este interesat sa-si majoreze gradul de capitalizare si sa se repozitioneze pe piata, insa deocamdata, nu a fost aleasa o anumita metoda. "La momentul actual, toate optiunile sunt inca deschise, de la listarea la bursa – Bucuresti, Londra sau New York – la vanzarea unei parti a companiei sau a unor linii de business catre un partener strain sau fond de investitii. Preluarea unei firme de pe piata interna nu poate fi nici ea exclusa", a mentionat directorul de marketing al grupului.
Cea mai mare parte a veniturilor se obtin din vestul Romaniei, insa si Bucurestiul este la un nivel apropiat. Anul trecut, grupul si-a intarit prezenta in Romania prin deschiderea unui centru de vanzari directe de solutii si echipamente IT in Cluj-Napoca. "Exista intentia replicarii proiectului din Cluj intr-unul din celelalte orase semnificative ale Romaniei. De asemenea, analizam posibilitatea de a deschide un centru de dezvoltare software intr-o alta zona a Romaniei sau in afara tarii. Republica Moldova este o varianta pe care o luam in calcul", a precizat oficialul grupului. Gru-pul intentioneaza sa demareze in acest an constructia unui sediu nou.

 LIDER
Lasting Systems si-a inceput activitatea in anul 1995, iar din 1997 a devenit liderul pietei romanesti in domeniul modulelor de memorie. Dezvoltarea continua a activitatii a facut ca grupul Lasting sa ajunga la peste 100 de angajati.
Anul trecut a obtinut o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro. Din grup fac parte companiile Lasting Distribution, care genereaza 70% din totalul cifrei de afaceri, Lasting Solutii IT Bucuresti, cu o pondere de circa 11 %, Lasting Solutii IT Timisoara – circa 14 % si Lasting Software – 5%.
Din protofoliul sau de clienti fac parte, printre altii, firmele Dell, Fujitsu Siemens Computers, HP, Infineon, Matrox, Microsoft, Mustek, NEC, SAP si Xerox.

Cele mai citite

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...
Ultima oră
Pe aceeași temă