16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialSoferul ucis de anglo-pakistanezul Ali Imran a fost dus acasa

Soferul ucis de anglo-pakistanezul Ali Imran a fost dus acasa

Trupul neinsufletit al lui Radu Arusti, taximetristul care a murit in accidentul produs vineri noapte pe Splaiul Independentei de catre cetateanul anglo-pakistanez Ali Imran, a fost adus ieri dupa-amiaza de la Bucuresti la Galati insotit de un cortegiu format din 50 de taximetre.

Procesiunea a strabatut principalele artere ale Galatiului, pana la capela de pe bulevardul Cosbuc, unde a fost depus trupul tanarului.
La intrarea in oras, dar si pe pacurs, la cortegiu s-au alaturat cateva zeci de taximetre de la mai multe companii din Galati. Pretutindeni, trecatorii se opreau in loc, privind trecerea cortegiului, unii cu ochii in lacrimi, impresionati de povestea tragica a lui Radu Arusti.
In fata capelei unde a fost depus trupul lui Radu, asteptau, de cateva ore bune, rude, prieteni si vecini.

Saptamana viitoare ar fi avut nunta

La sfarsitul saptamanii viitoare, Radu urma sa se casatoreasca cu iubita sa, Ionela. Din dragostea lor, in urma cu aproape zece luni s-a nascut o fetita. Acum, toate planurile de viata pe care si le facusera impreuna au fost spulberate in accidentul de pe Splaiul Independentei. Pe data de 23 octombrie, Radu ar fi implinit 24 de ani. Atat el, cat si fratele sau mai mic cu un an, Daniel, s-au nascut la Botosani, iar din 1992 familia Arusti s-a mutat la Galati. Dupa 1996, cand i-a murit sotul, Violeta Arusti nu s-a recasatorit, incercand sa ii creasca singura pe cei doi baieti din salariul pe care il castiga la Apaterm. In urma cu doi ani, femeia a plecat la munca in Italia, la Padova, iar in aceasta vara l-a luat acolo si pe fiul mai mic, Daniel. Radu nu isi punea problema sa isi urmeze mama si fratele in Italia, pentru ca voia sa isi intemeieze familia impreuna cu Ionela, sa isi termine studiile, iar apoi sa se intoarca la Galati impreuna cu Ionela si fiica lor. Dupa ce a terminat scoala generala, Radu Arusti a urmat cursurile Liceului de Teologie de la Manastirea Cernica, iar acum era student in ultimul an la Facultatea de Teologie din Pitesti si in anul intai la Facultatea de Istoria Religiilor, din cadrul Universitatii din Bucuresti. Muncea ca taximetrist, pentru a-si intretine sotia si fiica si pentru ca ziua era ocupat cu scoala si familia prefera sa faca numai curse de noapte.

Raman doar amintirile

Vestea producerii acestei trage-dii a lovit naprasnic atat rudele, cat si prietenii din Galati ai lui Radu. Dumitru Ratusi, unchiul si nasul de botez al lui Radu, povesteste cum a aflat de teribila veste: „Dupa ce s-a intamplat tragedia, seful lui Radu, de la Bucuresti, i-a luat mobilul si a vazut in agenda numele „mama” si a sunat pe acel numar. A raspuns sora mea, care se afla in Italia. Urma sa vina in tara impreuna cu fratele lui Radu, Daniel, saptamana asta, ca sa participe la nunta lui Radu. Cand a raspuns Violeta si i s-a spus ca Radu a avut un accident grav de tot, sora mea nu a vrut sa creada. Dupa aceea, am fost sunat eu si mi-a zis ca a murit. Eu am sunat-o pe sora mea si i-am dat vestea”. Acum, in urma trecerii prin viata a lui Radu, raman doar amintirile si o fetita care nu isi va cunoaste tatal decat din fotografii: „Era un copil foarte bun si nu a ridicat niciodata probleme. Pentru a-si intretine familia, mai ales ca acum avea si copil mic, Radu a inceput sa faca taximetrie. Facea in special curse de noapte, pentru ca ziua era ocupat cu scoala. Era un baiat nevinovat, avea multi prieteni si era foarte linistit. Nu era cu gastile de cartier sau cu alte probleme, era painea lui Dumnezeu”, isi aminteste unchiul sau.

Cele mai citite

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

Asfaltul se odihnește. Planeta ia o pauză de la viteză

22 septembrie a fost decretată Ziua mondială fără mașini Mesajul e clar și fără echivoc, descurajarea utilizării automobilului personal sau de serviciu, în favoarea deplasării...

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă