16.1 C
București
marți, 29 octombrie 2024
AcasăSpecialSoba din teracotă TONDACH - o soluţie eficientă şi sigură

Soba din teracotă TONDACH – o soluţie eficientă şi sigură

Soba din teracotă vă asigură independenţa faţă de preţurile fluctuante şi nesigure ale energiei şi gazului. Astfel, aceasta se dovedeşte a fi o soluţie eficientă şi sigură în situaţii de criză.

Sobele, un sinonim al confortului, revin în aceste vremuri în mod neaşteptat în centrul atenţiei. Tot mai mulţi proprietari de locuinţe optează pentru sobele de teracotă ca şi o soluţie de  încălzire a întregii case. Majoritatea caselor au nevoie de o capacitate de încălzire de 4 6 kW. Deoarece cele mai multe centrale sunt supradimensionate pentru acest consum, soluţia sobelor  nu este numai o alternativă economică, ci şi una ecologică.

Astfel, beneficiarul nu mai are costuri suplimentare cu un sistem alternativ de încălzire. Poziţionată central, de multe ori şi ca obiect decorativ, soba din teracotă poate încălzi orice încăpere a casei.

Avantajele sobelor din teracotă

Efect curativ al căldurii reconfortante. Căldura radiată de sobele de teracotă este extrem de reconfortantă, ceea ce influenţează pozitiv organismul uman.

Stil & Design.  Fiecare cămin are stilul şi design-ul său. Forma, culoarea, glazura şi modelele cahlelor pot fi adaptate stilului locuinţei. Soba din teracotă este o piesă unicat.

Tradiţie & valoare care va dăinui în timp. Cu o sobă creaţi valoare care va dăinui în timp. Cahlele devin mai frumoase o dată cu trecerea timpului. Ele vor putea încălzi şi bucura şi generaţiile care vor urma.

Curăţare & întreţinere. ­Cahlele glazurate sunt foarte uşor de întreţinut. Ele nu atrag praful, iar pentru a le menţine frumoase este suficient să le ştergeţi cu puţină apă.

Calitate & Rezistenţă. Cahlele sunt produse din cele patru elemente primordiale: pamânt, apă, aer, foc. Cahlele nu se deteriorează şi nu necesită costuri de întreţinere suplimentară.

Scurt istoric

Teracota este produsă la Sibiu din 1895. Până în 1973 locaţia fabricii a fost la Lacul lui Binder, iar cahlele se fabricau prin tipărire manuală şi ardere în cuptoare cameră. În 1973, datorită cerinţei existente s-a făcut investiţia în cadrul prezentei fabrici – denumită atunci Record Sibiu – la nivelul tehnologiei din acel an cu tipărire mecanică şi uscare în uscătoare tunel, respectiv ardere în cuptoare tunel. În 1996 s-a recurs la punerea în funcţiune a unei secţii de tipărire manuală, deoarece se doreau piese mai diversificate din care să se monteze sobe şi şeminee cu piese ce nu pot fi obţinute prin presare mecanică. Datorită cerinţei existente pe piaţă, s-a luat decizia creşterii capacităţii de producţie, prin mărirea capacităţii de uscare şi prin creşterea numărului de tipăritori. 

Cele mai citite
00:00:44

VIDEO. Mai multe familii din Gaza au fost ucise în urma unui atac israelian

Potrivit autorităților din Gaza, se pare că mai multe familii au fost ucise în urma unui atac israelian. "În această dimineață (n.r. 29 octombrie 2024),...

Patru judecători au ieșit la pensie. Președintele Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcție

Unul dintre judecătorii care ies la pensie este, în prezent, director al Direcției inspecției pentru judecători, din cadrul Inspecției Judiciare Președintele României, Klaus Iohannis,...
00:00:44

VIDEO. Mai multe familii din Gaza au fost ucise în urma unui atac israelian

Potrivit autorităților din Gaza, se pare că mai multe familii au fost ucise în urma unui atac israelian. "În această dimineață (n.r. 29 octombrie 2024),...
Ultima oră
Pe aceeași temă