18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialSmokie, in concert la Sala Polivalenta

Smokie, in concert la Sala Polivalenta

Una dintre cele mai longevive trupe de rock, Smokie, se reintoarce weekendul acesta pentru a patra oara in Romania, urmand sa concerteze la Bucuresti, Constanta si Brasov.

Trupa Smokie a trecut printr-o serie de transformari de-a lungul timpului, lansandu-se ca formatie sub numele de "The Yen" in 1965, apoi ca "The Sphynx" si mai tarziu ca "The Essence" sau "The Elizabethans". Din 1974 trupa s-a numit "Smokey", iar un an mai tarziu a fost lansat primul album, "Pass It Around", urmat de "Changing All the Time". Numele "Smokey" a fost transformat in actualul "Smokie" atunci cand renumitul cantaret american Smokey Robinson a amenintat ca da trupa in judecata.
Dintre membrii primei formatii a ramas unul singur, Terry Uttley (voce), ceilalti fiind Martin Bullard (clape), Steve Pinnell (baterie), Mike Craft (voce) si Mick McConnell (chitara).
Printre hiturile trupei se numara piesele "Living Next Door to Alice", "Lay Back in the Arms of Someone" si "I’ll Meet You at Midnight".
Dupa perioada de succes de la sfarsitul anilor ’70, trupa Smokie a intrat in declin. Desi au scos regulat albume, cele aparute in anii ’90 nu au atras atentia publicului. Cu toate astea, in 1995 Smokie a revenit spectaculos in topurile din Marea Britanie cu unul din cele mai neasteptate hituri ale anului – un cover al unui hit propriu al trupei, in duet cu Roy Chubby Brown, un comic britanic. Smokie au observat pe cand se aflau in turneu in Irlanda in 1995 ca de fiecare data, dupa versul "For 24 years i’ve been living next door to Alice", publicul canta "Who the fuck is Alice". Un Dj olandez de la Café Gompie inventase expresia, iar dupa ce un producator local a constatat ca este foarte populara, a lansat un cover al piesei celor de la Smokie, cu tot cu versul respectiv. Melodia a ajuns pe primele locuri in top in Olanda si Marea Britanie, iar Smokie au decis sa faca un cover al propriei melodii, in varianta Gompie. Dupa Bucuresti, membrii Smokie vor calatori apoi la Constanta, unde vor canta pe 17 decembrie la Casa de Cultura a Sindicatelor. Ultimul spectacol pe care englezii il vor da in Romania va avea loc pe 18 decembrie la Sala Sporturilor din Brasov.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă