18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialSistem unic de gestionare a deseurilor

Sistem unic de gestionare a deseurilor

Municipalitatea botosaneana va face un parteneriat cu CJ Botosani si celelalte primarii din judet pentru crearea unui sistem unic de gestionare a deseurilor.
Consilierii municipali botosaneni au aprobat miercuri intr-o sedinta extraordinara un proiect de hotarare prin care si-au dat acordul cu privire la asocierea Consiliului Judetean cu o parte din primariile botosanene pentru infiintarea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru implementarea proiectului "Sistem Integrat de Management al Deseurilor in judetul Botosani".
Proiectul se refera la accesarea unor fonduri nerambursabile in cadrul Programului Operational de Mediu, pe axa prioritara 2, respectiv "Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor si reabilitarea siturilor contaminate istoric".
Tot in aceeasi sedinta a fost aprobat acordul la infiintarea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Implementarea unui program de imbunatatire a performantelor operationale si financiare a companiei de apa din judetul Botosani.
Cu toate acestea, este putin probabil ca acest proiect sa fie derulat. si aceasta deoarece termenul pana la care trebuie aprobate aceste hotarari este data de 15 decembrie si doar consilierii municipali botosaneni si-au dat acordul. "Pana pe 15 luna aceasta trebuie scoase hotararile. Din pacate, CJ nu stiu daca au scos aceste proiecte, din cate stiu sedinta lor este saptamana viitoare", a spus Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani. Asocierea pentru derularea celor doua proiecte cuprinde atat municipalitatea botosaneana, CJ cat si municipiul Dorohoi, orasele Darabani, Flamanzi, Saveni, Bucecea si stefanesti. Nici unul din aceste orase nu au aprobat acest acord necesar pentru implementarea celor doua proiecte.

Cele mai citite

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă