30.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialSiria recurge la nave de război pentru a trage în protestatari

Siria recurge la nave de război pentru a trage în protestatari

Navele siriene de război s-au alăturat armatei terestre în asaltul care îi vizează pe protestatarii din portul Latakia, susţin activiştii sirieni, relatează BBC, preluată de NewsIn.

Navele de război au tras duminică asupra unor cartiere din Latakia, cel puţin şase persoane fiind ucise, declară Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, organizaţie cu sediul la Londra.

Televiziunea naţională siriană a negat însă că s-ar trage de pe mare.

Asaltul armatei siriene asupra oraşului Latakia a început sâmbătă, vizând cu precădere zona Ramleh, considerată fieful protestatarilor. 20 de tancuri şi transportoare blindate au luat parte la asalt, iar la Ramleh s-au auzit tiruri de artilerie grea.

Activiştii spun că cel puţin doi oameni au fost ucişi şi 15 răniţi în atacurile de sâmbătă. Numeroşi locuitori părăsesc oraşul, unde legăturile telefonice şi conexiunea la interent au fost tăiate.

Mii de persoane ieşiseră vineri pe străzi în Latakia pentru a demonstra împotriva guvernului.

Observatorul sirian susţine, de asemenea, că mulţi soldaţi au fost desfăşuraţi duminică în cartierele Saqba şi Hamriya din capitala Damasc, de unde se aud tiruri de arme.

Siria nu pare descurajată în eforturile sale de reprimare a manifestaţiilor de intensificarea presiunilor diplomatice asupra sa. SUA au impus sancţiuni Damascului şi au avertizat că ar putea fi înăsprite, cerând comunităţii internaţionale să urmeze exemplul.american.

Arabia Saudită, Bahrainul şi Kuweitul şi-au rechemat ambasadorii, iar ministrul de externe al Turciei, Ahmet Davutoglu, a spus că metodele folosite de forţele siriene de securitate sunt „inacceptabile”.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad şi-a reiterat promisiunile privind o reformă politică, dar continuă să susţină că „grupări teroriste” sunt de vină pentru proteste.

Un medic din Hama a declarat pentru BBC că serviciile medicale au fost afectate grav de recentele atacuri guvernamentale. El a spus că două spitale din acest au fost închise şi un altul a fost ţinta unui raid al soldaţilor, în urma căruia au fost răniţi mulţi dintre angajaţi.

Cele mai citite

Asigurătorii din România au plătit despăgubiri de aproape 160 de milioane de lei turiștilor în ultimii cinci ani

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) au achitat despăgubiri de aproximativ 160 de milioane...

West Side Hallo Fest, cel mai mare festival de Halloween din țară, revine pe Insula Lacul Morii cu o ediție spectaculoasă. Pe scenă vor...

Peste o lună, Insula Lacul Morii din Sectorul 6 va deveni polul distracției din Capitală. Aici, pe o suprafață de 32.000 de metri pătrați,...

Primarul democrat din New York, Eric Adams, a fost acuzat de corupție

Primarul din New York, Eric Adams, implicat într-o serie de scandaluri, a fost acuzat joi de fraudă electronică, solicitarea de donații ilegale din partea...
Ultima oră
Pe aceeași temă