17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialSiria recunoaşte Palestina, cu capitala la Ierusalimul de Est

Siria recunoaşte Palestina, cu capitala la Ierusalimul de Est

Siria recunoaşte statul palestinian cu capitala la Ierusalimul de Est, a anunţat Ministerul de Externe de la Damasc, relatează NewsIn.

„Siria recunoaşte statul palestinian în graniţele din 4 iunie 1967 şi Ierusalimul de Est drept capitala sa, pe baza păstrării drepturilor legitime ale palestinienilor„, se arată într-un comunicat.

Siria „va considera ambasadă biroul de la Damasc al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, de la publicarea acestui comunicat”, a adăugat ministerul.

Duminică, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a început o vizită în mai multe ţări europene, pentru a obţine susţinerea lor la ONU.

Potrivit agenţiei oficiale siriene de presă SANA, Abbas a salutat recunoaşterea statului palestinian de către Damasc, descriind decizia drept „un pas major care susţine eforturile palestiniene de a obţine recunoaşterea ONU în septembrie”.

Turneul lui Abbas va include vizite în Norvegia, Spania şi Turcia.

Israelul şi Statele Unite se opun demersului palestinian, pe care îl consideră un pas unilateral, şi subliniază că recunoaşterea entităţii ar trebui să fie rezultatul unui acord negociat.

Cele mai citite

România la un pas de Visa Waiver: Ambasadorul Muraru anunță îndeplinirea ultimei condiții

În prima parte a anului viitor, românii vor putea călători în SUA, fără vize, transmite Ambasada României în SUA Ambasada României în SUA a anunțat...

Cererea de reabilitare judecătorească a fratelui lui Traian Băsescu a fost admisă de instanța de judecată

Judecătorii Tribunalului Constanţa au admis, luni, cererea de reabilitare judecătorească formulată de Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu. Mircea Băsescu a fost eliberat condiţionat...

Aproximativ 600 de angajați de la Dacia s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Câți oameni vor pleca acasă

Aproximativ 600 de angajați de la fabrica de autovehicule Dacia de la Mioveni s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Dacia Mioveni a demarat, de la 1...
Ultima oră
Pe aceeași temă