20.6 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSpecialSindicatele "Azomures" au semnat in tacere contractul de munca

Sindicatele “Azomures” au semnat in tacere contractul de munca

MURES. Pentru prima data dupa patru ani, la combinatul chimic “Azomures” din Targu-Mures a fost semnat contractul colectiv de munca fara greve sau proteste. In ultimele zile, sindicalistii au negociat cu patronatul pentru parafarea contractului colectiv de munca. Liderul Sindicatului “Alternativei 2002”, Maria Dandarau, sustine ca a fost obtinuta o crestere de aproximativ 7 procente, in functie de vechime si salariu, dupa ce, luna trecuta, angajatii au cerut o majorare de 20 la suta.
Mai mult decat atat, liderul sindical a spus ca s-a reusit pastrarea sporurilor de conditii deosebite. Aceste sume oscileaza intre 10 si 25 la suta. Maria Dandarau a mai declarat ca, la nivelul tarii, s-a prelungit valabilitatea contractului colectiv pe ramura, pana in luna iunie a acestui an.
Sindicalistii sustin ca au renuntat la greve pentru ca negocierile individuale sunt prevazute de lege si nu era cazul unei asemenea actiuni, avand in vedere indexarea mica.

Cele mai citite

VIDEO. Dezbaatere Biden – Trump: Cum comentează France Presse prestațiile celor doi candidați

Cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din toamnă din SUA s-au atacat reciproc în prima dezbatere televizată de joi seara pe teme precum inflaţia,...

Cacealmaua loviturii de stat din Bolivia

După ce trupele militare ale generalului Juan José Zúñiga au luat cu asaltMurillo din La Paz, iar un tanc a intrat în Palatul prezidențial,...
Ultima oră
Pe aceeași temă