18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialSindicalistii de la "Azomures" si-au cerut drepturile in fata Prefecturii

Sindicalistii de la „Azomures” si-au cerut drepturile in fata Prefecturii

MURES. Sindicalistii de la „Azomures” vor salarii mai mari, desi unitatea lucreaza de la inceputul anului in pierdere. Angajatii vor salarii mai mari si reglementarea pretului gazului. Cateva zeci de persoane s-au strans ieri, pentru a doua oara in ultimele saptamani, in fata Prefecturii pentru a-si cere drepturile.
„Este un semnal de alarma ca inca mai existam. Noi consideram ca sunt doua probleme importante, atat pretul gazului, cat si salariile oamenilor. Degeaba avem un pret care ne permite functionarea. Daca nu cresc substantial salariile, se va inchide din lipsa de personal”, a spus unul dintre protestatari.
In privinta procentului cerut la salarii, este punctul in care cele doua sindicate nu se inteleg, astfel ca Sindicatul „Independent” solicita majorari de 65 la suta, pe cand colegii de la „Alternativa 2002” se multumesc si cu 60 la suta. Concomitent cu pichetarea de ieri a Prefecturii, sindicalistii au declansat si negocierea noului contract colectiv de munca.
„Degeaba obtin pret bun la gaz, daca nu rezolva problema delicata a personalului, deoarece combinatul risca sa se inchida din cauza lipsei muncitorilor calificati. Zeci de muncitori lucreaza pe cate 3-4 functii”, a declarat liderul Sindicatului "Alternativa 2002″, Maria Dandarau.
La randul sau, liderul sindical Ioan Siderias spera ca actiunea de pichetare a Prefecturii nu va afecta negocierea noilor salarii.

Cele mai citite

S-a găsit soluția ca platforma X să reînceapă să funcționeze în Brazilia

Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, trebuie să achite o ultimă amendă în valoare de 10 milioane de Reais (aproximativ 1,9...

Klaus lovit de drona Ghinion

Bomba zilei vine de unde nu te-ai fi așteptat, având în vedere recentele derapaje ale justiției. Da, din partea Înaltei Curți de Casație...

Erdogan acuză Israelul că pregătește un „genocid” în Liban

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat sâmbătă Israelul că pregăteşte un "genocid" în Liban, denunţând "atacuri brutale" împotriva Hezbollah care au costat vieţile...
Ultima oră
Pe aceeași temă