16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSimonei Halep nu-i prieşte deloc la Antipozi

Simonei Halep nu-i prieşte deloc la Antipozi

Cu o săptămână înainte de Australian Open, tenisul feminin românesc pare în criză. Primele două jucătoare ale momentului au clacat inexplicabil în primele lor apariţii pe teren din 2014, iar felul în care au evoluat este unul îngrijorător. Simona Halep, cea mai bună jucătoare a momentului de la noi, n-a reuşit să schimbe impresia lăsată în meciul cu Madison Keys nici în turneul de dublu, astfel că poate pleca mai devreme la Melbourne, acolo unde se va afla printre favoritele primului turneu de mare şlem al anului.

Eşec în linie

După 1-6, 4-6 cu iz de 1-6, 0-6 la debutul sezonului, Simona Halep nu s-a arătat prea afectată. După 6-7, 2-6 şi adio Sydney, nici atât, chiar dacă acasă lumea deja îşi pune mari întrebări. Cu ştacheta aşteptărilor ridicată sus de tot de oamenii din jurul ei, dar şi de suporteriii tot mai mulţi, Simona Halep invită la calm, declarând însă o dată că singurul ei obiectiv este Top 20, nu Top 5, nu Top 3, nu multiple victorii în turneele de mare şlem.

Şase titluri luate în ultimele cinci luni ale sezonului 2013 obligă însă, dar la prima apariţie pe teren, Simona a dezamăgit cumplit, iar a doua zi după dezastrul cu Madison Keys a mai venit o dezamăgire. Eliminarea la dublu. Este adevărat că prezenţa pe tablou alături de Raluca Olaru a fost un cadou din partea organizatorilor, dar Timea Babos şi Lucie Safarova nu reprezentau un cuplu de neînvins, şi după catastrofa din ziua precedentă lumea se aştepta la un frcing al Simonei, chiar dacă într-un sistem aproape necunoscut din momentul în care a luat cu asalt poziţiile fruntaşe din WTA.

Meciul de dublu a fost unul aproape identic cu cel de simplu. Halep a fost tristă, grăbită, nervoasă şi apatică, o imagine pe care n-a mai avut-o de la Openul Japoniei, unde Simona n-a zâmbit măcar o dată. Scorul final, 5-7, 2-6, este unul drastic dacă ţinem cont de clasamentul de simplu, iar cele 72 de minute în care cele patru jucătoare s-au aflat pe teren au arătat din nou mari carenţe în jocul Simonei, inclusiv unele fizice. Este adevărat că partida a fost abia a doua oficială, numai că Australian Open este atât de aproape încân nu mai pot fi reparate multe lucruri, iar Halep trebuie să fie foarte atentă la Melbourne, pentru că un eşec gen cel de la Sydney o va pune sub lupa specialiştilor, de data aceasta în mod negativ. 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă