18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialSimona Halep a intrat în top 50 mondial

Simona Halep a intrat în top 50 mondial

Anul trecut, constănţeanca Simona Halep debuta în circuitul WTA. Cea mai notabilă performanţă a sezonului precedent era o finală jucată la Fes, în Maroc.

Totodată, jucătoarea de tenis reuşea să urce de pe locul 201 până în primele o sută de jucătoare ale lumii, mai exact pe 81. De pe această poziţie aborda Simona Halep sezonul 2011, obiectivul fiind o evoluţie cât mai bună care să îi permită să mai urce în ierarhia mondială.

Anul în curs a început cât se poate de bine pentru constănţeancă. A ajuns din nou în ultimul act la Fes, unde a pierdut, însă turneul de la Australian Open avea să confirme forma bună în care se afla Halep. Constănţeanca reuşea să se califice în turul trei al turneului de la Antipozi, la doar a treia sa apariţie la un turneu de Mare Şlem.

A fost însă cea mai bună performanţă a Simonei la un astfel de turneu, celelalte participări încheindu-se doar după două tururi. Chiar şi aşa, Halep a făcut senzaţie atât la Wimbledon, cât şi la US Open, competiţie încheiată recent.

La turneul englez, a reuşit una dintre cele mai bune partide ale carierei în faţa supervedetei americane Serena Williams. Fosta nr. 1 mondial a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de constănţeancă, evoluţia Simonei fiind lăudată de toată presa internaţională.

Ultimul turneu de Mare Şlem al anului, US Open, avea să aducă şi victoria carierei pentru constănţeancă. Simona Halep o învingea, în chiar primul tur, pe câştigătoarea din 2011 de la Roland Garros, chinezoaica Na Li, favorita nr 6 la competiţia de peste ocean. A fost un 6-2, 7-5 pentru Simona, care revenea din nou în lumina reflectaorelor.

Din păcate, întreg sezonul a avut de suferit din cauza lipsei constanţei în joc. Halep a reuşit să o învingă pe Na Li, însă în turul următor a fost învinsă de o sportivă mai slab clasată.

Ierarhie

A urcat în Top 50

Clasamentul WTA dat publicităţii ieri o situează pe Simona Halep pe cea mai bună poziţe a carierei. Constănţeanca a reuşit, după US Open, să urce nu mai puţin de 11 locuri în ierarhia mondială, iar acum se află pe locul 42.

Un aspect important care arată sezonul excelent de până acum este şi cel financiar. În toată cariera sa, Halep a adunat puţin peste 430.000 dolari. Mai mult de jumătate au fost câştigaţi însă în 2011, an în care Halep mai poate participa şi la alte turnee.

Cele mai citite

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...

Iranul a decretat cinci zile de doliu național după uciderea liderului Hezbollah Hassan Nasrallah

Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a decretat sâmbătă cinci zile de doliu naţional, după moartea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, ucis vineri la Beirut...

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...
Ultima oră
Pe aceeași temă