Pe parcursul lunii martie, exponatul lunii la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii (CMSN) „Răsvan Angheluţă” Galaţi este „cufundarul mare”, o pasăre acvatică din nordul continentului american, care este din 1961 simbolul statului Minnesota.
„Cufundarul mare” (Gavia immer), o pasăre acvatică, de talie mare, migratoare, care iernează pe coastele Americii de Nord, în jurul Insulelor Britanice, coastele Norvegiei, pe Marea Nordului şi Marea Baltică. Potrivit lui Florin Matei, documentarist şi purtător de cuvânt al CMSN Galaţi, la noi în ţară această pasăre este o apariţie rară, deoarece ajunge accidental, în sezonul rece, venind din ţinuturile îngheţate din Canada, Alaska, Groenlanda şi Islanda, unde cuibăreşte.
Preferă regiunile reci, cu lacuri mari şi adânci, din tundra împădurită, zonele de coastă cu vegetaţie abundentă, golfurile şi râurile mari, neîngheţate. Este un înotător foarte bun, scufundător agil şi prădător iscusit. Se hrăneşte cu peşte, broaşte, languste, lipitori, salamandre, creveţi, melci şi alte vieţuitoare acvatice. El îşi capturează prada sub apă, cufundându-se până la 60 m adâncime. Dieta de apă dulce constă în ştiucă, biban, peştele-lună, păstrăv.
Dieta de apă sărată constă în plătică, hering, păstrăv de mare. Cufundarul mare necesită o distanţă mare pentru a ateriza şi are greutăţi la aterizare. Cufundarul înoată foarte bine la suprafaţă, nu are probleme la cufundat în apă şi este capabil să zboare sute de kilometri când migrează. Zboară cu ciocul uşor ridicat şi scoate un sunet ce seamănă cu un tremolo, ceea ce face să fie uşor de identificat. În România i se mai spune „cufundac”, „fundac mare” sau „bodârlău”. Este simbolul statului american Minnesota încă din anul 1961 şi apare pe moneda de 1 dolar canadian din 1987.