» Sile Pietroi si oamenii lui nu reprezinta un pericol social, nu s-au sustras urmaririi penale si nu exista dovezi ca ar pregati savarsirea altor fapte. Astfel si-a motivat Tribunalul Bucuresti decizia de a-i elibera pe membrii unui clan interlop care activa in Bucuresti si in Ilfov, retinuti la mijlocul saptamanii trecute.
» Decizia este surprinzatoare in conditiile in care politistii si procurorii care urmaresc clanul Pietroi de mai mult timp l-au acuzat pe interlop de implicare in mai multe infractiuni grave, cum ar fi sechestrare de persoane, tentativa de omor sau talharie.
» Potrivit unui cotidian central, la dosarul interlopului s-ar afla chiar o stenograma a discutiilor sale telefonice – interceptate de SRI – in care i-ar fi instigat pe oamenii lui sa-l bata bine pe un rival, "sa-i dea numai fiare peste maini".
» Intr-un interviu acordat ziarului "Romania libera", Pietroi spune ca nu exista nici o dovada impotriva sa. Mai mult chiar, invinuitul se considera o victima a justitiei din Romania.
O judecatoare a tribunalului Bucuresti a decis punerea in libertate a membrilor clanului Pietroi, sustinand ca procurorii nu au adus suficiente probe care sa demonstreze vinovatia celor noua interlopi. In ciuda proceselor verbale ale perchezitiilor, a declaratiilor martorilor, a inregistrarilor video si a transcrierilor convorbirilor telefonice, magistratul Marilena Popa nu a considerat ca cei noua reprezinta un "pericol social concret pentru ordinea publica". Conform Realitatea TV, judecatoarea Popa ar fi declarat ca "mai am doua luni pana la pensie si vreau sa fiu linistita". Iata cum motiveaza oficial magistratul bucurestean decizia de respingere a arestarii preventive a celor noua interlopi din Ilfov: "Instanta constata ca nu sunt dovedite nici temeiurile juridice in baza carora se solicita arestarea preventiva, majoritatea inculpatilor neavand antecedente penale si nefiind facuta dovada ca inculpatii s-au sustras urmaririi penale, ca au zadarnicit aflarea adevarului prin orice mijloc, ca pregatesc savarsirea altor fapte penale sau ca reprezinta un pericol social concret pentru ordinea publica".
In ciuda dosarului stufos de urmarire penala si a eforturilor depuse de mai bine de un an de catre politisti si procurori, Sile Pietroi si complicii sai pot pleca oricand linistiti din tara, deoarece aceeasi judecatoare nu a dispus nici macar interdictia de a parasi tara pentru cei noua.
Conform referatului procurorilor, in ianuarie 2007, Sile Pietroi impreuna cu Teodor Achim, Gica Parvulescu si Dumitru Slobozeanu l-au rapit pe Cornel Petrica din Piata Salajan si l-au transportat la o ferma din Glina, unde l-au batut cu bestialitate, dupa care l-au abandonat in Piata Salajan, victima avand nevoie de 14 zile de ingrijiri medicale. Pietroi a negat acuzatiile, in apararea sa venind niste apropiati care au declarat ca in ziua respectiva liderul gruparii se afla in alta localitate. In noaptea de 13 spre 14 octombrie 2007, Sile Pietroi impreuna cu gasca sa au batut doi membri ai unei bande rivale, distrugand trei autoturisme. Pe motiv ca declaratiile martorilor sunt contradictorii, magistratii Tribunalului Bucuresti au sustinut ca nu exista probe temeinice privind implicarea lui Pietroi in altercatie.
Cateva luni mai tarziu, Sile impreuna cu alti patru apropiati, toti cu cagule pe cap, l-au asteptat intr-o parcare pe Cristian Diaconu, cu care aveau un conflict mai vechi, au tabarat pe el si l-au lovit cu bate. Pietroi l-ar fi injunghiat pe Diaconu de mai multe ori, provocandu-i leziuni grave. In timpul incaierarii, victima a reusit sa-i smulga cagula lui Pietroi, existand si un martor care l-a identificat pe agresor. Politistii nu l-au audiat insa pe Sile niciodata in legatura cu tentativa de omor, desi victima a depus plangere penala.
Ancheta in acest dosar complex a inceput in octombrie 2007, in urma unei plangeri penale de inselaciune si santaj, depusa de un individ care a spus ca a fost indus in eroare de oamenii lui Sile Pietroi sa cedeze un contract de leasing pentru sase autoturisme. Ulterior, la politie s-au adunat alte 11 plangeri penale din partea unor persoane care reclamau amenintarile si abuzurile retelei lui Sile Pietroi. Dosarul a fost trimis la Curtea de Apel Bucuresti, urmand a se judeca recursul declarat de Parchet.
CSM nu comenteaza
Decizia Tribunalului Bucuresti nu este comentata de reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pe motiv ca judecatorii sunt independenti si ca se subordoneaza numai fata de lege. "O hotarare judecatoreasca nu este supusa comentariilor. CSM nu are atributii in acest sens. Singura autoritate care poate anula aceasta decizie a tribunalului este instanta superioara, respectiv Curtea de Apel Bucuresti", ne-a declarat Cecilia Morariu, purtatorul de cuvant al Consiliului.